Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Angela Davis pere - 75 éves ANGELA DAVIS

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 2 db
Angela Davis pere - 75 éves ANGELA DAVIS
 • Angela Davis pere - 75 éves ANGELA DAVIS
 • Angela Davis pere - 75 éves ANGELA DAVIS
570 Ft

E könyvben azokról a tapasztalataimról számolok be, amelyeket az Angela Davis kiszabadításáért indított mozgalomban szereztem. Igyekeztem hű képet adni a perbefogásához vezető eseményekről és a megmentéséért folytatott küzdelemről. Amellett, hogy magam is gyűjtöttem adatokat és készítettem jegyzeteket, könyvem megírásakor felhasználtam az Angela Davis Kiszabadításáért Küzdő Országos Bizottság dossziéit, valamint James McClain, Rucheé Magee, Fleeta Drumgo, John Clutchette, George Lester Jackson és Angela Davis perének és fellebbezéseinek anyagát. Sokat merítettem azokból az újságcikkekből is, amelyeket Mark Allen, Juan Lopez, Ellis Goldberg és Robert Kaufman a People's World és a Daily World hasábjain 1970 augusztusa és 1972 júniusa között publikált.

2019. január 26-án 75 éves ANGELA DAVIS amerikai filozófus. A párizsi Sorbonne-on és Hamburgban tanult, s Európában ismerkedett meg a hatvanas évek polgárjogi mozgalmaival, a diáklázadások vezetőivel. Hazatérése után a híres filozófus, Herbert Marcuse maga mellé vette egyetemi tanársegédnek, s a Fekete Párducok mozgalmának vezéralakja lett. Harcos politikai tevékenysége miatt bebörtönözték, kiszabadításáért nagyszabású tiltakozó akciók zajlottak világszerte. A hiipi-korszak emblematikus figurája volt, annak idején a Szovjetunióban és nálunk is járt, a nyugat-európai ifjúság egyenesen rajongott érte. Aztán a forradalmi hevület csillapultával ő is lenyugodott, férjhez ment, és egyetemi professzorként dolgozott Kaliforniában. Önéletrajza Életem címmel magyarul is megjelent. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Bettina Aptheker
  Angela Davis pere
  Kiadó: Kossuth
  Kiadás éve: 1976
  Oldalszám: 238
  ISBN: 9630907585

  jó állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  2 db
  Cikkszám
  901878
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés