Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Ámos Imre (Egri Mária) - 110 éve született ÁMOS IMRE

ÚJ
használt, antikvár könyv
Ámos Imre (Egri Mária) - 110 éve született ÁMOS IMRE
 • Ámos Imre (Egri Mária) - 110 éve született ÁMOS IMRE
 • Ámos Imre (Egri Mária) - 110 éve született ÁMOS IMRE
 • Ámos Imre (Egri Mária) - 110 éve született ÁMOS IMRE
750 Ft

„…Szerintem ma már nem lehet másképpen újat adni, csak úgy, ha az ember legőszintébben adja vissza a maga lelki képeit. Individuálisan festeni másképpen nem lehet. Olyan érzéseknek a kivetítésére törekszem, amelyek csak az enyémek, és mégis örök emberiek, nem lefesteni valamit, hanem azzal a tárggyal, figurával asszociált emlékképek összességét besűríteni a képfelületbe úgy, hogy a lelki tartalom legyen az a plusz, ami az általános követelményeken kívül (szerkesztés, komponálás, szín) megkülönbözteti minden más képtől. Bizonyos spirituális jelleget szeretnék belevinni minden dolgomba.”

2017. december 7-én 110 éve született Nagykállóban ÁMOS IMRE festőművész. Feleségével, a szintén kiváló festő Anna Margittal sokat dolgoztak Szentendrén - ahol közös emlékház is őrzi nevüket és művészetüket -, de jártak Párizsban is, ahol Ámos Imrére különösen Picasso és Chagall hatott. Művészete azonban nem érhetett be igazán, hiszen a negyvenes években állandóan munkaszolgálatra hurcolták, amikor egészen rövid időre hazajutott, szörnyű emlékeit megrázó képeken örökítette meg. Végül 1944-ben minden bizonnyal egy német táborban halt, de halálának időpontja és körülményei ismeretlenek. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Egri Mária
  Ámos Imre
  Szemtől szemben
  Kiadó: Gondolat
  Kiadás éve: 1980
  Oldalszám: 218
  ISBN: 9632808401

  jó állapotú antikvár könyv

 • Cikkszám
  436121
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés