Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Amon lánya – Hatsepszut, a „fáraó”

-50%
ÚJ
Amon lánya – Hatsepszut, a „fáraó”
1 980 Ft
Akció: 990 Ft
Kezdete: 2017.07.22   A készlet erejéig!

Hatsepszut, a fáraónő – vagy ahogyan ő szerette volna, hogy ismerjék: a fáraó – rendkívüli személyiség volt. Hatsepszut I. Tuthmószisz legidősebb lánya – féltestvérének, II. Tuthmószisznak a hitvese, valamint zsenge korú mostohafiának, III. Tuthmószisznak a gyámja – a konvencióknak hátat fordítva elfoglalta a fáraók trónját. Férfiként viselkedett, férfiruhákat hordott, sőt még a fáraók hagyományos álszakállát is magán viselte. Uralkodását a belső béke harmonikus időszaka jellemezte, expedíciókat indított távoli vidékekre, kiterjedt építkezésekbe kezdett; Egyiptom virágzott az uralma alatt. Halálát követően azonban megpróbálták őt kitörölni Egyiptom történelméből. Emlékműveit megrongálták vagy egyéb célokra használták, portréit eltorzították, s több mint kétezer éven át neve ismeretlen volt az emberiség számára.

Könyvünkben Hatsepszut trónra léptének politikai hátterét, uralkodásának főbb eredményeit mutatjuk be. A Hatsepszut neve és képmásai ellen elkövetett durva támadásokról is beszámolunk. Rendkívül sokrétű forrásból szerzett régészeti és történelmi adataival a szerző egy lenyűgöző világot tár elénk, amelyben megismerhetjük a XVIII. dinasztia klausztrofóbiás thébai uralkodócsaládjának életét. Történetünk végén a fáraónő emléke régi fényében tündököl.


A SZERZŐRŐL

Joyce Ann Tyldesley a lancashire-i Boltonban született. 1981-ben kitüntetéssel végzett a Liverpooli Egyetem régészeti szakán, majd 1986-ban doktori címet szerzett Oxfordban. Napjainkban a Liverpooli Egyetem Régészet, Klasszika és Keleti Tudományok Tanszékének címzetes tudományos munkatársa; szabadúszóként az egyiptológia témakörében dolgozik, ír és előadásokat tart. Magyarul megjelent művei: Nefertiti – Egyiptom napkirálynője; A fáraó ítélete – Bűn és bűnhődés az ókori Egyiptomban; Egyiptom.

 

Kövessen bennünket a Facebookon is =  Ókor és könyvek

És csatlakozzon FB-csoportunkhoz = Az ókori görög-római kultúra szerelmesei

 

 • Joyce Tyldesley
  Amon lánya – Hatsepszut, a „fáraó”
  Kiadó: Gold Book
  Oldalszám: 270
  ISBN: 9639437158

 • Cikkszám
  682166
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés