Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Amerikában születtem - 70 éves BRUCE SPRINGSTEEN

-25%
ÚJ
Amerikában születtem - 70 éves BRUCE SPRINGSTEEN
 • Amerikában születtem - 70 éves BRUCE SPRINGSTEEN
 • Amerikában születtem - 70 éves BRUCE SPRINGSTEEN
 • Amerikában születtem - 70 éves BRUCE SPRINGSTEEN
 • Amerikában születtem - 70 éves BRUCE SPRINGSTEEN
4 990 Ft
Akció: 3 743 Ft
Kezdete: 2019.09.17   A készlet erejéig!

A Rolling Stone magazin szerint a kötet meglepően eredeti memoár, ami magasan kitűnik a rockéletrajzok közül. Először is azért, mert Springsteen tud írni, a nyelvezete élvezetes, sokszor dallamos, mint egy feszes gitárriff, máskor szinte megfoghatatlanul expresszív, sodró, inkább hat az érzékekre, az indulatokra, mint a tudatra. A történetmesélés módja egészen intim, mert Springsteen folyamatosan láttatja azt is, hogy a karrierje fejlődésével párhuzamosan mikor milyen belső harcokat vívott. Őszintén mesél arról, hogyan küzdött meg az apjától örökölt mániás depresszióval és rettegett attól éveken át, hogy meg fog őrülni, nem fog tudni elköteleződni, sosem találja meg a belső békéjét. Mindezek ellenére a kötet lényege nem egy gyógyulástörténet és nem is példabeszéd, hiszen bevallja, hogy a mai napig küzd a deprersszióval, ami folyamatos feladatot jelent számára (ezzel sokkal szimpatikusabbá és hitelesebbé is válik). Ugyanakkor az olvasó bepillanthat a rock fénykorának kulisszái mögé is: a szerző szemüvegén keresztül látjuk, milyen volt a rock ébredése New Jersey-ben a hatvanas években, milyen volt a koncerthangulat Thatcher hivatali ideje alatt Londonban, és belelátunk néhány ikonikus sztár (többek közt Mick Jagger, Bono, Frank Sinatra és Steven Van Zandt) mindennapjaiba. Ám ami a lényeg: közel kerülhetünk egy érzékeny, gazdag szellemű, nyughatatlan, folyton a helyét kereső művészhez, aki írás közben, az önfeltárás folyamata alatt igyekszik megérteni önmagát, családtagjait, a környezetét, Amerikát, a világmindenséget.

2019. szeptember 23-án 70 éves BRUCE SPRINGSTEEN amerikai rockzenész. A New Jersey államból származó egyszerű proligyerek a Beatles hatására fogott gitárt a kezébe, első koncertjeit kocsma-zenekarokban, a szomjas úri közönség szórakoztatására adta. A hetvenes években E-Street Band névre keresztelt együttese élén robbant be a köztudatba egyszerű zenéjű, hétköznapi témákat megéneklő dalaival. Egy nagytekintélyű kritikus ugyan azt írta róla, hogy "Nem tud énekelni. A világ legrosszabb költője" - mások viszont új Bob Dylanként ünnepelték, sőt, azt is leírták róla: "Láttam a rock jövőjét - Bruce Springsteennek hívják". A közönség is így gondolhatta, mert Born To Run című albuma hatalmas sikert aratott, és az áttörés után három olyan nagylemezt adott ki, amelyek egymás után vezették az amerikai listát. A Főnök - ez Bruce beceneve - egészen elképesztő koncerteket adott, megállás nélkül, hatalmas tempóban zenélte végig a fellépéseket. Legsikeresebb évének 1984-et tekinthetjük, amikor megjelent Born In The U.S.A. című lemeze, amelyből egyedül az Államokban 15 millió fogyott, és minden dala külön is a listára került. Emellett pályájára visszanézve a Boss olyan sikereket szemlélhet elégedetten, mint az Oscar-díj a Philadelphia című film Streets Of Philadelphia című daláért, a számtalan Grammy-díj, és a házigazda szerepe a Rock And Roll Hall Of Fame megnyitóján. S amikor már azt hitték némely balgák, hogy temethetik, a Főnök ismét összerántotta az E-Street Band-et, amellyel példátlan sikerű koncertsorozatot abszolvált; négy friscói koncertjére például két óra elkelt az összes jegy. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Bruce Springsteen
  Amerikában születtem
  Kiadó: Kossuth
  Kiadás éve: 2017
  Oldalszám: 512
  ISBN: 9789630990127

 • Cikkszám
  579805
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés