Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Álmok szárnyán - 215 éve született GEORGE SAND

-25%
ÚJ
Álmok szárnyán - 215 éve született GEORGE SAND
 • Álmok szárnyán - 215 éve született GEORGE SAND
 • Álmok szárnyán - 215 éve született GEORGE SAND
 • Álmok szárnyán - 215 éve született GEORGE SAND
3 690 Ft
Akció: 2 768 Ft
Kezdete: 2019.06.25   A készlet erejéig!

George Sand. Egy kivételes asszony, aki a szeretetben, a szerelemben kereste a vágyva vágyott teljességet, amely talán sosem lehetett az övé. Szoros barátságot ápolt Gustave Flaubert-rel, Liszt Ferenccel, szeretői között tudhatta Alfred Musset-t és Frédéric Chopint is. Az első női bestsellerszerző, akinek megadatott, hogy a műveiből megéljen. Egy lánglelkű újító, egy határozott, eltökélt nő, aki sok tekintetben messze megelőzte korát. Elizabeth Berg regényében meseszépen és érzékenyen idézi meg az írónő életútját, amelyben örömteli pillanatok és tragédiák, szerelem, szenvedély, hit és hivatástudat kéz a kézben járnak.

2019. július 1-jén 215 éve született GEORGE SAND francia írónő. A világirodalom egyik legizgalmasabb alakja volt, s bár művei - kivált Mauprat című regénye - is megérdemelné a hosszas méltatást, főként mozgalmas életének érdekességeiben szokás tallózni. Van miben, hiszen ha csak az őseit számba vesszük, előttünk a történelem. Ükapja a híres Erős Ágost szász választófejedelem és lengyel király volt, de ősei között találunk utcalányt is. Úgy nőtt fel, hogy egészen közeli rokonának tudhatta a forradalomban szétszéledt francia királyi családot, ugyanakkor anyja lenézett táncosnő volt. A George Sand természetesen felvett név, hiszen férfit jelez, pedig hősünk - igazi nevén Aurore Dupin - nő volt, méghozzá nem is akármilyen. Ha az előbb azt mondottuk, hogy Aurore Dupin őseiből kitelne a korabeli történelem, akkor még helytállóbb a megállapítás, miszerint George Sand szeretőinek névsora kiadja az akkori művészeti élet krémjét. Az köztudott, hogy híres kedvese volt Musset és Chopin, mert a francia költőt viharos körülmények között hagyta el a lengyel származású zeneszerzőért, s a szakítás még az irodalomtörténetbe is bevonult, hiszen mind Musset-t, mind Sandot könyvírásra ihlette. A lista hosszúsága miatt azonban nem árt további szeretői - persze csak a művészek - között szemezgetve a pontosság kedvéért megemlíteni Flaubert, Heine, Mérimée, Stendhal, Delacroix, Berlioz és Balzac nevét, de ne felejtsük ki híres barátai közül a Dumas-kat se, hiszen mind az apa, mind a fiú elnyerte kegyeit. Mi, magyarok is büszkék lehetünk férfias virtusunkra, hiszen Liszt Ferenc is igen bensőséges kapcsolatba került vele. A viszonyból született élményekről - hiszen mégiscsak két tiszteletreméltó művészről van szó - legyen elég annyi, hogy hatása alatt Liszt csodás rondót komponált, amelyet George Sandnak ajánlott, a hálás asszony pedig viszonzásul remek kis elbeszélést kanyarított hódolójának. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Elizabeth Berg
  Álmok szárnyán
  George Sand regényes élete
  Kiadó: General Press
  Kiadás éve: 2016
  Oldalszám: 416
  ISBN: 9789636439156

 • Cikkszám
  657586
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés