Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Állatfarm - 70 éve hunyt el GEORGE ORWELL

-25%
ÚJ
Állatfarm - 70 éve hunyt el GEORGE ORWELL
 • Állatfarm - 70 éve hunyt el GEORGE ORWELL
 • Állatfarm - 70 éve hunyt el GEORGE ORWELL
2 790 Ft
Akció: 2 093 Ft
Kezdete: 2020.01.16   A készlet erejéig!

Orwell 1943/44-ben írott műve – amelynek a szerző a Tündérmese alcímet adta – ténylegesen a sztálini korszak szatírája, a Lenin halálától a szovjet-német megnemtámadási egyezményig terjedő időszakban, de természetesen minden elnyomó, totalitárius rendszerre ráillik. Egy angol farm – Mr . Jones Major-ja – a színhely, ahol az állatok a disznók vezetésével megdöntik az Ember uralmát, és a maguk igazgatta Állatfarm-on élik először szabadnak, derűsnek látszó, majd egyre jobban elkomoruló életüket. Az 1984 írójának már ebben a művében is nagy szerepet játszik a történelmi dokumentumok meghamisításának motívuma. Visszamenőlegesen megváltoznak, majd feledésbe merülnek az állatok hajdani ideológusának, az Őrnagynak eszméi, a Napóleon nevű nagy kan ragadja magához a hatalmat, és – természetesen mindig a megfelelő ideológiai magyarázattal – egyre zordabb diktatúrát kényszerít állattársaira. A kezdeti jelszó pedig – Minden állat egyenlő – érdekesen módosul…

2020. január 21-én 70 éve hunyt el GEORGE ORWELL angol író. Szerette a kalandokat, fiatalon volt indiai rendőr Burmában és angoltanár Párizsban, amikor pedig éppen szülőhazájában élt, akkor leginkább csavargóként bolyongott Anglia-szerte. Idővel persze ő is megkomolyodott, hírlapíró lett, így legalább tovább utazgathatott. Regényei közül különösen kettő aratott sikert világszerte, az 1984 és az Állatfarm.

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • George Orwell
  Állatfarm
  Kiadó: Európa
  Kiadás éve: 2018
  Oldalszám: 136
  ISBN: 9789634058335

 • Cikkszám
  437370
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés