Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Allah nem köteles - 15 éve hunyt el AHMADOU KOUROUMA

-20%
ÚJ
Allah nem köteles - 15 éve hunyt el AHMADOU KOUROUMA
 • Allah nem köteles - 15 éve hunyt el AHMADOU KOUROUMA
 • Allah nem köteles - 15 éve hunyt el AHMADOU KOUROUMA
 • Allah nem köteles - 15 éve hunyt el AHMADOU KOUROUMA
1 780 Ft
Akció: 1 424 Ft
Kezdete: 2018.12.10   A készlet erejéig!

Kik tehát beállt gyerekkatonának az NPFL-hez. Lassanként elsajátította a fegyveres harc minden csínját-bínját. (Trükkjét.) Dörzsöltnek mondták. Aztán ez a szerencsétlen small-soldier, éppen azért, mert valóban dörzsölt volt, megpróbálta elvágni két menekülő fickó útját. És rálépett egy aknára. Rögtönzött hordágyon vittük be a faluba. Odatámasztottuk egy kunyhó falához. És magára hagytuk. Egy forró délutánon magára hagytuk a haldokló Kik kapitányt egy ótvaros faluban, kiszolgáltatva a hamarosan visszatérő falusiak kénye-kedvének. A jogos bosszúvágytól égő falusiak kénye-kedvének, mert ez már csak így megy a törzsi háború sújtotta vidékeken: Allah akarata, hogy a szerencsétlen kölyök ilyen rettenetes véget érjen. És Allah nem köteles méltányosnak lenni az e világi dolgokban, nem köteles igazságosnak lenni minden teremtményével.

Én sem, én sem vagyok köteles mindezt elmondani, elmesélni, hogy milyen kutyának való élet jutott nekem, nem vagyok köteles a szótáraimat lapozgatni, hogy érthetően mondjam el, ami kikívánkozik belőlem. Elegem van; mára befejeztem. És mindenki húzzon el a jó büdös francba! Walahé (Allah nevére)! Faforo (az apátok tökét)! Nyamokodé (a fattyú életbe)!

2018. december 11-én 15 éve hunyt el AHMADOU KOUROUMA elefántcsontparti író. Nem sokat élhetett békében a hazájában, a gyarmati időkben francia katonaként Indokínában szolgált, aztán a függetlenség elnyerése után nézeteiért hamar bebörtönözte Elefántcsontpart első elnöke, a finoman szólva is cezarománnak minősíthető Félix Houphouët-Boigny. Kiszabadulása után elmenekült az országból, és száműzetésben élt Algériában, Kamerunban és Togóban. Élete utolsó évtizedét tölthette viszonylagos békében Elefántcsontparton, de 2003-ban Franciaországban hunyt el. Ahol könyveit nagy örömmel fogadta az olvasóközönség, leghíresebb regénye az Allah nem köteles, amely magyarul is megjelent.

De olvasható magyarul A Függetlenség fényes napjai című könyve is. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Ahmadou Kourouma
  Allah nem köteles…
  Kiadó: Ulpius-ház
  Kiadás éve: 2002
  Oldalszám: 228
  ISBN: 9639348945

 • Cikkszám
  264320
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés