Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Alice Csodaországban (Helikon) - 120 éve hunyt el LEWIS CARROLL

-25%
ÚJ
Alice Csodaországban (Helikon) - 120 éve hunyt el LEWIS CARROLL
 • Alice Csodaországban (Helikon) - 120 éve hunyt el LEWIS CARROLL
999 Ft
Akció: 749 Ft
Kezdete: 2018.01.14   A készlet erejéig!

Lewis Carroll világhírű műve, a gyermekirodalmi klasszikusként is számon tartott Alice Csodaországban egyszerre kínálja a képzelet világában való elmerülést és a viktoriánus kori Anglia szórakoztató gúnyrajzát.

Alice egy piros szemű, fehér nyuszit követve jut el abba a Csodaországba, ahol csakhamar a legképtelenebb figurákkal és helyzetekkel találja szembe magát. A Kalapos, Április Bolondja, a Szív Királynő és a Szív Király vagy a barátságtalan Hernyó mind-mind a korabeli Anglia egy-egy jellegzetes alakjának torzképe. Alice furcsa kalandjai azonban azok számára is izgalmassá és élvezetessé teszik az álomvilágbeli utazást, akik nem az angol történelem kifordítását keresik Carroll történetében.

Lewis Carroll a 19. századi Anglia egyik legsokoldalúbb alkotója: papnak készült, de végül a matematika iránti rajongása letérítette erről az útról. Negyven éven keresztül tanított az Oxfordon, feltalált egy titkosírást, egy választási rendszert, a Scrabble nevű játék korai változatát, tehetséges fényképész volt, mindemellett írói vénával is rendelkezett. A szürrealizmus előfutáraként is emlegetett szerzőt gyermekírónak tartják, történetei azonban legalább olyan közel állnak a logika és a matematika világához is, így bármely korosztály számára élvezhetők.

A HELIKON ZSEBKÖNYVEK az egyetemes művelődéstörténet legfontosabb és legnépszerűbb műveit teszi elérhetővé kedvező áron. A szépirodalmi címek mellett olyan könyvek jelennek meg a sorozatban, amelyek a történelem, a filozófia, a bölcselet, a pszichológia klasszikusainak számítanak.

2018. január 14-én 120 éve hunyt el LEWIS CARROLL angol író, költő és matematikus. Charles Lutwidge Dodgson volt a "rendes" neve, és jelentős matematikai munkákat írt a formális logikáról, valamint az euklidészi geometriáról - de ez nem érdekel senkit. Mint ahogy az sem, hogy korának egyik legkiválóbb fényképészének számított, különösen gyermekfotói és portréi értékesek. Megírta viszont az Alice Csodaországban című gyermekregényét, amelyet félszáz nyelvre fordítottak le - természetesen magyarra is -, s ezzel egycsapásra halhatatlanná vált. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Lewis Carroll
  Alice Csodaországban
  Kiadó: Helikon
  Kiadás éve: 2015
  Oldalszám: 140
  ISBN: 9789632274379

 • Cikkszám
  814923
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés