Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Alice Csodaországban - Alice Tükörországban - 120 éve hunyt el LEWIS CARROLL

-25%
ÚJ
Alice Csodaországban - Alice Tükörországban - 120 éve hunyt el LEWIS CARROLL
 • Alice Csodaországban - Alice Tükörországban - 120 éve hunyt el LEWIS CARROLL
2 990 Ft
Akció: 2 243 Ft
Kezdete: 2018.01.14   A készlet erejéig!

Lewis Carroll, a tizenkilencedik században élt oxfordi matematika-professzor nevét az Alice-regények őrizték meg. Carroll angolszász humorral megírt alkotásai a korabeli Anglia torzképét adják. Képtelen helyzetek, csodálatos cselekmények füzére a történet, melynek ifjú főszereplője Alice, az eleven eszű, bűbájos kisiskolás lányka álomként éli át a kalandokat. Álmában mókás szerzetekkel találkozik, akik képtelen viselkedésükkel, falrengetően értelmetlen ötleteikkel kacagásra ingerelnek. Carroll nem kímél senkit és semmit; a hóbortos királynő és a tutyimutyi király maga Viktória és a férje, s nem hiányzik a történetből jó néhány angol szokás kíméletlen kifigurázása sem.


A regények alapján készült nagyszabású, világsztárokat felsorakoztató mozifilm magyarországi bemutatója alkalmából a Ciceró egy kötetben adja közre a két, egymástól függetlenül is kerek egész történetet.

2018. január 14-én 120 éve hunyt el LEWIS CARROLL angol író és költő. Charles Lutwidge Dodgson volt a "rendes" neve, és jelentős matematikai munkákat írt a formális logikáról, valamint az euklidészi geometriáról - de ez nem érdekel senkit. Mint ahogy az sem, hogy korának egyik legkiválóbb fényképészének számított, különösen gyermekfotói és portréi értékesek. Megírta viszont az Alice Csodaországban című gyermekregényét, amelyet félszáz nyelvre fordítottak le - természetesen magyarra is -, s ezzel egycsapásra halhatatlanná vált. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 

 

 • Lewis Carroll
  Alice Csodaországban - Alice Tükörországban
  Kiadó: Ciceró
  Kiadás éve: 2010
  Oldalszám: 268
  ISBN: 9789635397044

 • Cikkszám
  846717
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés