Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Alexandrosz, a világhódító - 2340 éve halt meg NAGY SÁNDOR

-25%
ÚJ
Alexandrosz, a világhódító - 2340 éve halt meg NAGY SÁNDOR
 • Alexandrosz, a világhódító - 2340 éve halt meg NAGY SÁNDOR
 • Alexandrosz, a világhódító - 2340 éve halt meg NAGY SÁNDOR
 • Alexandrosz, a világhódító - 2340 éve halt meg NAGY SÁNDOR
2 490 Ft
Akció: 1 868 Ft
Kezdete: 2018.06.07   A készlet erejéig!

A makedón származású Alexandrosz – Nagy Sándor, a világtörténelem egyik legnagyobb hódítója, teljesítménye csak Napóleonhoz mérhető. Eseményekben gazdag életéről viszonylag sok forrás maradt fent, amely alapján megismerhetjük összetett személyiségét: egyszerre volt macedón király, hellén világpolgár és keleti kényúr. Életét és viszonylag rövid uralkodását ismerhetjük meg ebből az életrajzból.

2340 éve, Kr.e. 323. június 10-én halt meg NAGY SÁNDOR makedón király. Apja, II. Philipposz halála után, húszévesen lett a makedónok királya, s rövid életének dicső tetteit iskolai tanulmányaiból remélhetőleg jól ismeri mindenki. Alighanem ő volt a világtörténelem egyik legzseniálisabb hadvezére, már trónra jutása után két évvel Isszosznál megverte a perzsa hadsereget, majd elindult meghódítani a világot. És sikerült is neki, az akkori ismert világ nagy részét az uralma alá hajtotta, egészen Indiáig eljutott, s csak azért fordult vissza, mert katonái már nem bírták a megpróbáltatásokat. Ö maga kibírt mindent, uralma kezdetén példás katonaéletet élt, bár később megtetszett neki a keleti pompa és a perzsa uralkodók isteni tisztelete, s ilyet követelt magának a demokráciához szokott makedónoktól is. Akiknek ez nem tetszett, de persze szólni nem nagyon mert senki, kivált azután, hogy egy részeg fejjel folytatott vita során Sándor az egyik legjobb barátját is megölte. Nem csak a csatatereken vitt végbe világraszóló tetteket, de az élet szinte minden területén. Számtalan várost alapított, templomokat építtetett, utakat vágott sosemjárta hegyoldalakba, hidakat vert vad folyókon át, műveit sok esetben még évszázadokig használták. Sikerrel alkalmazta a koronás fők körében később oly elterjedt rokonsági politikát is, feleségül vette legbőszebb ellenfele, Dareiosz lányát, sőt, embereit is rávette a békesség megpecsételésének e rendkívül üdvös módjára; ez volt a híres szuzai menyegző. Ö maga különben rendkívül vonzó férfi volt, s voltaképpen erényes is, az akkoriban elterjedt szokást, a fogoly nők megerőszakolását például egyáltalán nem gyakorolta, sőt, nem volt a híve a házasság előtti testi szerelemnek sem. Ő volt az első antik uralkodó, aki rendszeresen borotválkozott, mi több - lepődjünk meg - a test más tájainak szőrtelenítését is egészséges és ízléses dolognak tartotta, s így rendre gyakorolta. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 

Kövessen bennünket a Facebookon is =  Ókor és könyvek

És csatlakozzon FB-csoportunkhoz = Az ókori görög-római kultúra szerelmesei

 • Philip Freeman
  Alexandrosz, a világhódító
  Kiadó: Gabo
  Kiadás éve: 2013
  Oldalszám: 384
  ISBN: 9789636896270

 • Cikkszám
  809004
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés