Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Alexandriai négyes - 30 éve hunyt el LAWRENCE DURRELL

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
Alexandriai négyes - 30 éve hunyt el LAWRENCE DURRELL
 • Alexandriai négyes - 30 éve hunyt el LAWRENCE DURRELL
 • Alexandriai négyes - 30 éve hunyt el LAWRENCE DURRELL
570 Ft

Amikor ez a mű Angliában megjelent, némelyek a regényforma forradalmi megújulását köszöntötték benne. Felépítése csakugyan szokatlan: az első rész, a Justine, egy titokzatos mű történetét mondatja el egy íróval; a második, a Balthazar, egy kabalista orvos szemszögéből tekinti át ugyanazt; a harmadik, a Mountolive, a nő férjét állítja a középpontba, s csak a negyedik, a Clee viszi időben is tovább a cselekményt.

De világsikerét Durrell valószínűleg nem ennek a regénytechnikai újításnak köszönheti, hanem annak a szuggesztív képnek, amelyet egy különös városról, a harmincas évek Alexandriájáról fest. Kleopátra és Kavafisz városa ez, ősi bujaságé és modern életérzésé. Embersűrűs levantei vadon, és mégis a fojtogató magány világa, amelyből csak a szexualitás ígér kitörést.

Durrell ezt a négyszínnyomatú Alexandria-képet avagy kollektív lélektani kórképet át- meg átszövő elemző, mondhatni, filozófiai jellegű megjegyzéseivel. Hogy a regény mégsem lesz "nehéz" olvasmány, az főként költői, plasztikus stílusának tulajdonítható: bármennyire kifinomult és elvont is olykor, mindig érzékletes és érzéki, hiszen a célja, mint a második rész bevezetőjében írja a szerző, a "modern szerelem" vizsgálata volt.

2020. november 7-én 30 éve hunyt el LAWRENCE DURRELL angol író és költő. Leghíresebb műve Alexandriai négyes című hatalmas regénye.

 • Lawrence Durrell
  Alexandriai négyes
  Kiadó: Árkádia
  Kiadás éve: 1987
  Oldalszám: 1138
  Kötés: Puhatáblás
  ISBN: 9633070635

  jó állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  714598
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés