Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Alentejo - Egy évszázad regénye - 95 éve született JOSÉ SARAMAGO

-25%
ÚJ
Alentejo - Egy évszázad regénye - 95 éve született JOSÉ SARAMAGO
 • Alentejo - Egy évszázad regénye - 95 éve született JOSÉ SARAMAGO
3 200 Ft
Akció: 2 400 Ft
Kezdete: 2017.11.15   A készlet erejéig!

Balladás hangú regényében José Saramago a Portugália déli részén elterülő Alentejo tartományba vezeti el olvasóit, és egy nincstelen parasztcsalád négy nemzedékének életén keresztül mutatja be az alentejo-i parasztság XX. századi történetét. Az elbeszélt események 1905 körül kezdődnek, ez az évszám azonban a regény során esetlegessé válik, mivel Portugáliának ezen a vidékén az emberek szinte időtlen viszonyok között léteztek évszázadokon át. Életük belesimult a tájba, a természet örök körforgásába és a létezésüket fojtogató múltba. Nemcsak az elmaradottság, a középkori szinten megrekedt birtokviszonyok miatt, hanem mert a régmúlt idők visszatérő árnyai is folytonosan ott settenkedtek körülöttük, akár a földesurak egymást követő nemzedékeiben továbbélő Lamberto Horques Alemão, a német lovag, aki a XV. században kapta hűbérbirtokul ezt a vidéket I. János királytól, akár az egyház örökös hatalmát képviselő vidéki papok. Ugyanígy a múltat idézik a Mau-Tempo család négy évszázad óta időről-időre kék szemmel megszülető gyermekei is, emlékeztetve arra az ötszáz évvel korábban élt hajadonra, akivel egy forrásnál erővel kedvét töltötte a föld idegen ura….

Saramago jó harminc éve ezzel a már sajátosan egyéni hangú regényével kezdte meg a portugál történelem egy-egy jelentős korszakával foglalkozó műveinek sorát. Nélküle nem volna teljes magyarul sem a Nobel-díjas portugál írónagyság életműve.

2017. november 16-án 95 éve született JOSÉ SARAMAGO portugál író, a többi között A kolostor regénye, a Vakság, a Jézus Krisztus evangéliuma és a Kőtutaj című, magyarul is megjelent könyvek szerzője, az 1998-as irodalmi Nobel-díj kitüntetettje.

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • José Saramago
  Alentejo - Egy évszázad regénye
  Kiadó: Európa
  Kiadás éve: 2012
  Oldalszám: 489
  ISBN: 9789630794893

 • Cikkszám
  356232
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés