Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Alázatosan jelentem / Eskü - 110 éve született BÓKA LÁSZLÓ

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
Alázatosan jelentem / Eskü - 110 éve született BÓKA LÁSZLÓ
 • Alázatosan jelentem / Eskü - 110 éve született BÓKA LÁSZLÓ
 • Alázatosan jelentem / Eskü - 110 éve született BÓKA LÁSZLÓ
 • Alázatosan jelentem / Eskü - 110 éve született BÓKA LÁSZLÓ
570 Ft

"Életem negyvennyolc évéből öt évet és kilenc hónapot töltöttem kaszárnyákban és hadifogolytáborokban, fegyverben vagy lefegyverezetten. E súlyos évek tapasztalataiból született meg az Alázatosan jelentem" - írta Bóka László regénye megjelenésekor.

Az Alázatosan jelentem a két világháború közti korszakban játszódik, s a Horthy-rendszer katonai összeomlása idején fejeződik be a keleti hadszíntéren. Hőse, idézőjelbe tett hőse, a maga módján kiváló katonatiszt, aki szakszerűen, hivatástudattal végzi kötelességét békében és háborúban egyaránt, mégis "elzüllik", elbukik, mert a történelem gyilkos fordulatai sem ébresztik rá arra, hogy aljas célok vak eszköze. Bóka László minden ízében és belülről ismerte a harmincas-negyvenes évek kaszárnya-, front- és hadifogolytábori világát, tisztjeinek és közlegényeinek gondolkodásmódját, érzéseit, vágyait. Pontos és hűséges korképet is ad róluk. Kesernyés, szatirikus kórképet.

Az Eskü az író hagyatékából került elő. A korszak, amelyben cselekménye pereg, ugyancsak a két világháború közti időszak. Főszereplője zseniális sebészprofesszor, a különleges, egyszeri, csodálatosan megrajzolt Jóna Bálint. Mert Jóna az író regényeinek legvonzóbb alakjai közé tartozik, mestermű, feledhetetlen olvasmányélmény, teljességét, elevenségét, szuggesztivitását a történés befejezetlen volta sem zavarja.

Július 19-én 110 éve született BÓKA LÁSZLÓ író, irodalomtörténész

Annak ellenére, hogy a Nyugat harmadik nemzedékének egyik egyéni hangú költője és prózaírója volt, kritikusi, irodalomtörténészi munkássága ma már jelentősebbnek tetszik. Sokat tett például József Attila és Ady Endre költészetének megismertetéséért, de máig figyelemreméltó könyvet írt Vajda Jánosról és Csáth Gézáról is.

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Bóka László
  Alázatosan jelentem / Eskü
  Kiadó: Magvető / Szépirodalmi
  Kiadás éve: 1977
  Oldalszám: 734
  ISBN: 963270553X

  jó állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  165455
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés