Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Akkor hát lapát - 70 éves WICHMANN TAMÁS

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 0 db
Akkor hát lapát - 70 éves WICHMANN TAMÁS
 • Akkor hát lapát - 70 éves WICHMANN TAMÁS
 • Akkor hát lapát - 70 éves WICHMANN TAMÁS
 • Akkor hát lapát - 70 éves WICHMANN TAMÁS
890 Ft
Nincs raktáron

Levél Apámnak! Tudom, hogy már soha el nem olvasod ezeket a sorokat, én mégis leírtam. Mert írhatnékom, mondhatnékom van a számodra, te, mindig fáradt Ganz-gyári munkás. Közel voltál már az ötvenhez, amikor egy új emberkével, velem bővült a család. Ahogy az évek teltek, úgy lettél egyre fáradtabb. Még akkor sem volt sok időd ránk, amikor az annyira hiányzott. Emlékszem, akkoriban már semmiről nem akartál tudomást venni. Nem tudtam miért. Így aztán mi sohasem értettük meg egymást. Neked és nekem nem ugyanazt jelentette ugyanaz! Fáradt voltál és gyakran ideges. Mosolytalanságod okát sehogy sem értettem. Milyen érdekes… Életed utolsó harmadára emlékszem igazán. Alig beszélgettünk. Talán mert jó kezekben tudtál a bátyáim, nővérem felügyelete és „Tyúkanyónk” féltő gondoskodása alatt. Így aztán mi ketten ritkán láttuk, épphogy észrevettük egymást. Pedig nekemez már akkor nagyon hiányzott, tudod-e? Emlékszel? Jelenléted gyakran a szíj csatos végét jelentette egy-egy számomra csíny, szerinted rosszaság történtekor. Ritkán meséltél, pedig azt nagyon szerettem. Honnan tudhattam volna én még, hogy mitől is vagy fáradt, mi mindenen mentél keresztül! Már megérteném, megértenélek, de akkor csak azt éreztem, hogy vagy és mégis hiányzol. Néha meglestelek hajnalban, amikor zsebre dugtad a zsíros kenyeret, és Anyám az agyonhasznált bicikliig kísért. Fel nem foghattam, hogy egy ilyen erős ember mint te, miként rokkanhatott bele a munkába? Anyám azt mondta, túl sokat vállaltál. Meg azt is, hogy te mindig mindent beleadtál – ha kellett. És akkoriban gyakran kellett! De a sikert már nem élted meg. A kudarcból is csak a magadét… Most már biztosan volna miről beszélgetnünk. Elhiszed? Szerető fiad

2018. február 4-én 70 éves WICHMANN TAMÁS kenuzó. A leghíresebb sportolók nem feltétlenül a legeredményesebbek is, az időtálló hírnévhez nem csak lenyűgöző eredmények, de egyéniség is szükségeltetik. Jó példa erre Wichmann Tamás, aki például sosem nyert olimpiát, mégis emlékszik rá mindenki ma is. Éremkollekciója persze így is nagyon gazdag, a 37 magyar bajnoki aranyérem mellé a vitrinbe zsúfolt még kilenc világbajnoki és három Európa-bajnoki aranyat is, az egyéb színűek közül pedig csak a két olimpiai ezüstöt és az egy bronzot említsük meg. De az olimpiai győzelmekben gazdag a magyar kajak-kenu sportban ez nem kirívóan pazar gyűjtemény, Wichmann mégis a korszak egyik legnépszerűbb sportolója lett, pedig az akkori idők egyik legnagyobb csalódását is ő okozta, amikor a moszkvai olimpián nagy esélyesként indult, ám a rajt után nem sokkal feladta a versenyt. Hogy miért lett mégis oly népszerű? Talán mert nem csupán a sportban volt kiváló, az edzések és versenyek közepette megtanult négy nyelven, valamint gitározni, játékával gyakran szórakoztatta esténként az edzőtáborok fáradt közönségét. De jó hasznát vette gitártudásának visszavonulása után is, kocsmát nyitott ugyanis, és a törzsvendégeknek néha penget egy kicsit. És a közönség díjazza is, kocsmája igazi bohémtanya, színészpalánták, kezdő táncosok, zenészek kedvelt találkozóhelye. Gyakran megfordult ott a neves filmrendező, Tarr Béla is, aki aztán ünnepeltünket szerepeltette a Werckmeister harmóniák című filmjében is. De mint mondtuk: Wichmann sokoldalú tehetség. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Látó János
  „…akkor hát lapát!”
  Kiadó: Idegenforgalmi Propaganda és Kiadó Vállalat
  Kiadás éve: 1988
  Oldalszám: 96
  ISBN: 9633161991

  jó állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  0 db
  Cikkszám
  609618
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés