Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Adytól Adyról - 100 éve hunyt el ADY ENDRE

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
Adytól Adyról - 100 éve hunyt el ADY ENDRE
 • Adytól Adyról - 100 éve hunyt el ADY ENDRE
 • Adytól Adyról - 100 éve hunyt el ADY ENDRE
 • Adytól Adyról - 100 éve hunyt el ADY ENDRE
 • Adytól Adyról - 100 éve hunyt el ADY ENDRE
540 Ft

Ebben a kötetben gazdag válogatás található Ady verseiből, prózai írásaiból. Gyermekkorát, ifjúságát, diákéveit színes, rövid részletek mutatják be; kortársak, barátok emlékeznek rá. Tanárok, tudósok elemzik, értékelik alkotásait, és költők, írók vallanak Ady hatásáról. Egyénisége képzőművészeket, költészete zeneszerzőket ihletett meg, és eljutott híre a határainkon túlra is. Erről is olvashatunk ebben a kötetben.

Könyvünk irodalomórán, szakkörben egyaránt jól felhasználható… Minden érdeklődő megtalálhatja ebben a gazdagon illusztrált antológiában azt, amit Ady magyarságáról, izgalmas életéről, sokszínű költészetéről tudni szeretne. Arról a költőről, aki mindnyájunk számára olyan meggyőzően írta:

Bár zord a harc, megéri a világ,
Ha az ember az marad, ami volt:
Nemes, küzdő, szabadlelkű diák.

2019. január 27-én 100 éve hunyt el ADY ENDRE költő. Születésekor szülei nemigen bíztak benne, hogy megmarad, olyan csenevész csecsemő volt, de hálistennek megmaradt, s ő lett a család szemefénye, szegény édesanyja, a drága "ides" annyira elkényeztette, hogy ritka akaratos gyerek vált belőle. Pajtásai nem is akartak játszani vele, mert mindig hisztizett, ha nem az ő vágyai szerint folyt a játék, a fiúk sokszor ki is küldték a labdatérről. "Különösen csúnya, vézna, nagy szemű, feketésen sápadt fiú voltam, aki lelke mélyén azt kívánta, hogy vele foglalkozzék mindenki" - emlékezett később, és ez a vágy egész életében elkísérte. Jórészt ezért is járta később oly rendületlenül a pesti éjszakát, amelynek ő volt az egyik főszereplője. Krúdy Gyula ízes könyvecskében számolt be közös kalandozásaikról, s a történetekből sok érdekes adalék tudható meg a nagy költő életéről. Például az, hogy bár sohasem volt pénze, Léda tanácsára mégsem mutatkozott pénz nélkül, amilyen könnyelmű, bohém viszony fűzte az élet majd minden komoly dolgához, olyan józanul osztotta be minden fillérjét, tudta ugyanis, hogy pénz nélkül még ő sem duhajkodhat a pesti éjszakában. Krúdy szerint különben nem is ivott annyit, mint elterjedt róla, sokszor ugyanis csak megjátszotta részegségét, hogy "annál szabadabban beszélhessen ellenségeiről, vetélytársairól, meg nem értőiről". Mert így nem haragudtak rá annyira, és ő szerette volna, ha szerették volna. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Adytól Adyról
  Szerkesztette: Fenyvesi Margit
  Kiadó: Tankönyvkiadó
  Kiadás éve: 1977
  Oldalszám: 362
  ISBN: 9631725634

  Jó állapotú antikvár könyv, de egyes lapok a gyönge ragasztás miatt lapozáskor a kötésből kiszakadtak és később is kiszakadhatnak.

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  947811
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés