Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Ady Endre regényes életrajza Nagyváradon - 100 éve hunyt el ADY ENDRE

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 0 db
Ady Endre regényes életrajza Nagyváradon - 100 éve hunyt el ADY ENDRE
 • Ady Endre regényes életrajza Nagyváradon - 100 éve hunyt el ADY ENDRE
 • Ady Endre regényes életrajza Nagyváradon - 100 éve hunyt el ADY ENDRE
 • Ady Endre regényes életrajza Nagyváradon - 100 éve hunyt el ADY ENDRE
 • Ady Endre regényes életrajza Nagyváradon - 100 éve hunyt el ADY ENDRE
3 900 Ft
Nincs raktáron

A szerző Ady Erdélyben című képeskönyve és a múlt évben megjelent, nagy sikert aratott Ady és Léda – egy szerelem története című levélregénye után ezúttal a költő Nagyváradon töltött éveit írta meg hitelesen, dokumentumokra támaszkodva, de mégis a széppróza eszközeivel. Több mint 400 oldalnyi életrajzi adalék korabeli fotókkal, versidézetekkel, jegyzetekkel.

2019. január 27-én 100 éve hunyt el ADY ENDRE költő. Születésekor szülei nemigen bíztak benne, hogy megmarad, olyan csenevész csecsemő volt, de hálistennek megmaradt, s ő lett a család szemefénye, szegény édesanyja, a drága "ides" annyira elkényeztette, hogy ritka akaratos gyerek vált belőle. Pajtásai nem is akartak játszani vele, mert mindig hisztizett, ha nem az ő vágyai szerint folyt a játék, a fiúk sokszor ki is küldték a labdatérről. "Különösen csúnya, vézna, nagy szemű, feketésen sápadt fiú voltam, aki lelke mélyén azt kívánta, hogy vele foglalkozzék mindenki" - emlékezett később, és ez a vágy egész életében elkísérte. Jórészt ezért is járta később oly rendületlenül a pesti éjszakát, amelynek ő volt az egyik főszereplője. Krúdy Gyula ízes könyvecskében számolt be közös kalandozásaikról, s a történetekből sok érdekes adalék tudható meg a nagy költő életéről. Például az, hogy bár sohasem volt pénze, Léda tanácsára mégsem mutatkozott pénz nélkül, amilyen könnyelmű, bohém viszony fűzte az élet majd minden komoly dolgához, olyan józanul osztotta be minden fillérjét, tudta ugyanis, hogy pénz nélkül még ő sem duhajkodhat a pesti éjszakában. Krúdy szerint különben nem is ivott annyit, mint elterjedt róla, sokszor ugyanis csak megjátszotta részegségét, hogy "annál szabadabban beszélhessen ellenségeiről, vetélytársairól, meg nem értőiről". Mert így nem haragudtak rá annyira, és ő szerette volna, ha szerették volna. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Péter I. Zoltán
  Ady Endre regényes életrajza Nagyváradon
  Kiadó: Noran
  Kiadás éve: 2007
  Oldalszám: 440
  ISBN: 9789639716292

  Tökéletes állapotú antikvár könyv, olvasatlan példány.

 • Raktárkészlet
  0 db
  Cikkszám
  461084
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés