Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Ábel az országban (hangoskönyv) - 120 éve született TAMÁSI ÁRON

-25%
ÚJ
Ábel az országban (hangoskönyv) - 120 éve született TAMÁSI ÁRON
 • Ábel az országban (hangoskönyv) - 120 éve született TAMÁSI ÁRON
 • Ábel az országban (hangoskönyv) - 120 éve született TAMÁSI ÁRON
 • Ábel az országban (hangoskönyv) - 120 éve született TAMÁSI ÁRON
4 500 Ft
Akció: 3 375 Ft
Kezdete: 2017.09.19   A készlet erejéig!

Ábel - édesanyja halála után - nem marad az apai házban, új kalandra indul a számára teljesen ismeretlen városi világba. Kolozsvárig nem könnyű eljutni kevés pénzből, ráadásul Bolha kutyával. A kedves kamasz székely észjárásával kit meghódít, kinek túljár az eszén. Még útközben elszegődik egy vándor fogorvoshoz, akinek házában, társaságában sok szórakoztató kalandban lesz része, és az első szerelem is rabul ejti. Új ismerősei által tapasztalatot szerez többek között a kisebbségi léttel, a szocialista mozgalmakkal, a korrupció erejével, és mások hitéletével kapcsolatban is. Nagy élmény mindezeket Ábel naiv, de élesen figyelő szemével látni, és Fekete Ernő pazar előadásában meghallgatni.

2017. szeptember 20-án 120 éve született az Udvarhely vármegyei Farkaslakán TAMÁSI ÁRON író. Az istenháta mögött, Farkaslakán született és nevelkedett - amelynek még vasútállomása sincs -, s őt is dolgos földművesnek szánták szülei. Köztudott, hogy csodaszép Ábel-trilógiája önéletrajzi mű, így ő maga volt Ábel a rengetegben, elképzelhetjük milyen sorsnak nézett elébe. Egy szerencsétlen baleset "jóvoltából" fordult meg az élete, amikor utolsó elemistaként egy pisztollyal átlötte a bal tenyerét, s hüvelykujját elveszítve alkalmatlanná vált a mezei szorgalomra. Ezért aztán apja beiratta a székelyudvarhelyi gimnáziumba. A félszeg parasztfiú nehezen találta a helyét a városban, és álmodni sem merte, hogy egyszer író lesz belőle. Tulajdonképpen székely virtusból fogott először tollat, két jóbarátja ugyanis "a Múzsák csókjára pályázott, s azt találtam mondani, hogy én is versenyre kelek azért a csókért" - emlékezett később. A novellapályázatot ő nyerte, s ha már így történt, író lett. A csókot különben más formában is igen kedvelte, végül negyedik felesége temette el. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Tamási Áron
  Ábel az országban

  (hangoskönyv)
  Előadja: Fekete Ernő
  Kiadó: TITIS
  Kiadás éve: 2015

 • Cikkszám
  925257
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés