Új jelszó kérése
Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


A zsidók története Magyarországon - 80 éves KOMORÓCZY GÉZA

-30%
ÚJ
A zsidók története Magyarországon - 80 éves KOMORÓCZY GÉZA
 • A zsidók története Magyarországon - 80 éves KOMORÓCZY GÉZA
 • A zsidók története Magyarországon - 80 éves KOMORÓCZY GÉZA
14 000 Ft
Akció: 9 800 Ft
Kezdete: 2017.08.10   A készlet erejéig!

A két kötet a zsidók magyarországi történelmének közel ezer évét próbálja áttekinteni. A magyar társadalomban, a polgári nemzetben sok száz éve van félreismerhetetlen zsidó komponens. Ezt a kettősséget írja le a könyv: a zsidók nemzetköziségét és részüket a magyar társadalomban. Az üldöztetéseket és a fennmaradás lehetőségeit, a rossz alkalmazkodást és a beilleszkedést, a téves döntéseket és a sikert.

2017. augusztus 11-én 80 éves KOMORÓCZY GÉZA orientalista. Az ELTÉ-n és a prágai Károly Egyetemen tanult, s 25 évesen már ő maga is tanított az Eötvös Loránd Tudományegyetemen, ahol 1985-ben ő alapította az asszírológiai és hebraisztikai tanszéket, amelyet persze ő is vezet. S bár szakterületét általában nem övezi a közvélemény érdeklődő figyelme, őt nagyon is jól ismerhetjük, hiszen Az ókori Kelet címmel remek tévésorozatot is készített, amelyben élvezetes előadások során kalandozott a múltban. Egyébként is sokat publikál, és "száraz" tudományos munkái mellett rendszeresen közread az átlagember számára is érthető, érdekes könyveket, így bízvást ajánlható mindenki figyelmébe például az Agyagtáblák üzenete és a Bábel tornya. Részt vett A zsidó Budapest című kétkötetes remek könyv elkészítésében, és ő szerkesztette A sumer irodalom kistükre című kötetet. Tekintélyes tudós, ő vezeti az Akadémia judaisztikai kutatócsoportját, és több külföldi egyetem is vendégprofesszorának hívta. 1989-ben beválasztották a Zsidó Tudományok Nemzetközi Uniójának vezetőségébe. Végezetül feltétlenül meg kell említeni, hogy az utóbbi évek egyik legnagyobb könyvsikere hatalmas kétkötetes összefoglaló munkája, A zsidók története Magyarországon. Hasonlóan nagyszabású, hiánypótló műve a szintén kétkötetes Zsidók a magyar társadalomban. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Komoróczy Géza
  A zsidók története Magyarországon I-II
  Kiadó: Kalligram
  Kiadás éve: 2012
  Oldalszám: I. kötet 1232, II. kötet 1216
  ISBN: 9788081015748

 • Cikkszám
  298053
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés