Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


A zsidók története Magyarországon - 80 éves KOMORÓCZY GÉZA

-30%
ÚJ
A zsidók története Magyarországon - 80 éves KOMORÓCZY GÉZA
 • A zsidók története Magyarországon - 80 éves KOMORÓCZY GÉZA
 • A zsidók története Magyarországon - 80 éves KOMORÓCZY GÉZA
14 000 Ft
Akció: 9 800 Ft
Kezdete: 2017.08.10   A készlet erejéig!

A két kötet a zsidók magyarországi történelmének közel ezer évét próbálja áttekinteni. A magyar társadalomban, a polgári nemzetben sok száz éve van félreismerhetetlen zsidó komponens. Ezt a kettősséget írja le a könyv: a zsidók nemzetköziségét és részüket a magyar társadalomban. Az üldöztetéseket és a fennmaradás lehetőségeit, a rossz alkalmazkodást és a beilleszkedést, a téves döntéseket és a sikert.

2017. augusztus 11-én 80 éves KOMORÓCZY GÉZA orientalista. Az ELTÉ-n és a prágai Károly Egyetemen tanult, s 25 évesen már ő maga is tanított az Eötvös Loránd Tudományegyetemen, ahol 1985-ben ő alapította az asszírológiai és hebraisztikai tanszéket, amelyet persze ő is vezet. S bár szakterületét általában nem övezi a közvélemény érdeklődő figyelme, őt nagyon is jól ismerhetjük, hiszen Az ókori Kelet címmel remek tévésorozatot is készített, amelyben élvezetes előadások során kalandozott a múltban. Egyébként is sokat publikál, és "száraz" tudományos munkái mellett rendszeresen közread az átlagember számára is érthető, érdekes könyveket, így bízvást ajánlható mindenki figyelmébe például az Agyagtáblák üzenete és a Bábel tornya. Részt vett A zsidó Budapest című kétkötetes remek könyv elkészítésében, és ő szerkesztette A sumer irodalom kistükre című kötetet. Tekintélyes tudós, ő vezeti az Akadémia judaisztikai kutatócsoportját, és több külföldi egyetem is vendégprofesszorának hívta. 1989-ben beválasztották a Zsidó Tudományok Nemzetközi Uniójának vezetőségébe. Végezetül feltétlenül meg kell említeni, hogy az utóbbi évek egyik legnagyobb könyvsikere hatalmas kétkötetes összefoglaló munkája, A zsidók története Magyarországon. Hasonlóan nagyszabású, hiánypótló műve a szintén kétkötetes Zsidók a magyar társadalomban. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Komoróczy Géza
  A zsidók története Magyarországon I-II
  Kiadó: Kalligram
  Kiadás éve: 2012
  Oldalszám: I. kötet 1232, II. kötet 1216
  ISBN: 9788081015748

 • Cikkszám
  298053
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés