Új jelszó kérése
Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


A zeneiskola - 85 éve született JOHN UPDIKE

-20%
ÚJ
A zeneiskola - 85 éve született JOHN UPDIKE
 • A zeneiskola - 85 éve született JOHN UPDIKE
 • A zeneiskola - 85 éve született JOHN UPDIKE
2 200 Ft
Akció: 1 760 Ft
Kezdete: 2017.03.16   A készlet erejéig!

...Sűrű ködpára gyűlt meg az ívlámpák felső szegélyének fényplafonja körül, ragyogásuk kioltotta a csillagokat, s az ég romantikusan üres és meghitten közeli lett, mint a halál, amely lenyúlt néha, és kicsippentette egyik-másikunkat egy totálkáros autó roncsai közül. Ha felmentünk a hátsó sorba, és felálltunk a padra, a stadion kőpereme fölött kiláttunk a város házaira, és éreztük a hideg novemberi levegőt, mint valami óceán fekete jelenlétét a hajókorláton túl; s amikor a meccs után eljöttünk, és ennek a lakónegyed-városrésznek a csöndbe borult utcáiból visszanéztünk, hatalmas, fénytől gőzölgő járművet láttunk mögöttünk, az oszlopsorok ívei lángoltak, mint a kabinablakok, a stadion nagy, süllyedő hajónak rémlett, és mi voltunk a híres-hírhedt katasztrófa túlélői...

Vidéki futballmeccsről hazafelé ballagó gimnazisták egy tengerparti kisváros rejtélyes, kortalan lakója, a mindenkit ismerő, de senki által sem ismert indián egy örökké elválóban levő, de egymástól se véradáson, se Rómában szabadulni nem tudó házaspár egy mitikussá növő bolond angol, a hely szelleme az amerikaiak számára idegen egyetemi városban a Trisztán és Izolda-történet levélformában előadva látogatás egy furcsa pszichológusnál emlékek a szívszorongató gyermekkorból egy bolgár költőnő a hidegháború kulturális közegében

Érzések, hangulatok, remények, tétova várakozás, újrakezdés, veszteség és megszenvedett harmónia. John Updike-nak, a XX. század egyik legnagyobb novellistájának ez a kötete 1966-ban született.

2017. március 18-án 85 éve született JOHN UPDIKE amerikai író. Igazi művelt irodalmár, a tekintélyes Harvard Egyetemen végzett, s a nem kevésbé színvonalas The New Yorker magazin munkatársaként kezdte pályafutását. Az irodalmi életbe egy jól sikerült verseskötettel kopogtatott be, első sikerét azonban a - magyarul is megjelent - Szegényházi vásár című regényével aratta. Világhírnevét 1960-ban alapozta meg, akkor jelent meg ugyanis első "Rabbit-könyve", a Nyúlcipő, s a sorozat azóta olyan, nagy visszhangot keltett művekkel gyarapodott, mint a Nyúlketrec, a Nyúlháj és a Nyúlszív. Ennek ellenére legismertebb könyve az Eastwicki boszorkányok, amely szintén olvasható magyarul, csakúgy mint A kentaur vagy a Gyere hozzám feleségül. De képzettségének is hasznát veszi, rendszeresen remek tanulmányokat tesz közzé, E gyönyörű zöld planétán címmel mi is olvashatunk belőlük egy kiváló válogatást. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • John Updike
  A zeneiskola
  Kiadó: Európa
  Kiadás éve: 2004
  Oldalszám: 276
  ISBN: 9789630776004

 • Cikkszám
  293231
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés