Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


A zeneiskola - 10 éve hunyt el JOHN UPDIKE

-25%
ÚJ
A zeneiskola - 10 éve hunyt el JOHN UPDIKE
 • A zeneiskola - 10 éve hunyt el JOHN UPDIKE
 • A zeneiskola - 10 éve hunyt el JOHN UPDIKE
2 200 Ft
Akció: 1 650 Ft
Kezdete: 2019.01.26   A készlet erejéig!

...Sűrű ködpára gyűlt meg az ívlámpák felső szegélyének fényplafonja körül, ragyogásuk kioltotta a csillagokat, s az ég romantikusan üres és meghitten közeli lett, mint a halál, amely lenyúlt néha, és kicsippentette egyik-másikunkat egy totálkáros autó roncsai közül. Ha felmentünk a hátsó sorba, és felálltunk a padra, a stadion kőpereme fölött kiláttunk a város házaira, és éreztük a hideg novemberi levegőt, mint valami óceán fekete jelenlétét a hajókorláton túl; s amikor a meccs után eljöttünk, és ennek a lakónegyed-városrésznek a csöndbe borult utcáiból visszanéztünk, hatalmas, fénytől gőzölgő járművet láttunk mögöttünk, az oszlopsorok ívei lángoltak, mint a kabinablakok, a stadion nagy, süllyedő hajónak rémlett, és mi voltunk a híres-hírhedt katasztrófa túlélői...

Vidéki futballmeccsről hazafelé ballagó gimnazisták egy tengerparti kisváros rejtélyes, kortalan lakója, a mindenkit ismerő, de senki által sem ismert indián egy örökké elválóban levő, de egymástól se véradáson, se Rómában szabadulni nem tudó házaspár egy mitikussá növő bolond angol, a hely szelleme az amerikaiak számára idegen egyetemi városban a Trisztán és Izolda-történet levélformában előadva látogatás egy furcsa pszichológusnál emlékek a szívszorongató gyermekkorból egy bolgár költőnő a hidegháború kulturális közegében

Érzések, hangulatok, remények, tétova várakozás, újrakezdés, veszteség és megszenvedett harmónia. John Updike-nak, a XX. század egyik legnagyobb novellistájának ez a kötete 1966-ban született.

2019. január 27-én 10 éve hunyt el JOHN UPDIKE amerikai író. Igazi művelt irodalmár volt, a tekintélyes Harvard Egyetemen végzett, s a nem kevésbé színvonalas The New Yorker magazin munkatársaként kezdte pályafutását. Az irodalmi életbe egy jól sikerült verseskötettel kopogtatott be, első sikerét azonban a - magyarul is megjelent - Szegényházi vásár című regényével aratta. Világhírnevét 1960-ban alapozta meg, akkor jelent meg ugyanis első "Rabbit-könyve", a Nyúlcipő, s a sorozat később olyan, nagy visszhangot keltett művekkel gyarapodott, mint a Nyúlketrec, a Nyúlháj és a Nyúlszív. Ennek ellenére legismertebb könyve az Eastwicki boszorkányok, amely szintén olvasható magyarul, csakúgy mint A kentaur vagy a Gyere hozzám feleségül. De képzettségének is hasznát vette, rendszeresen remek tanulmányokat tett közzé, E gyönyörű zöld planétán címmel mi is olvashatunk belőlük egy kiváló válogatást. (Kalendárium Press)

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • John Updike
  A zeneiskola
  Kiadó: Európa
  Kiadás éve: 2004
  Oldalszám: 276
  ISBN: 9789630776004

 • Cikkszám
  919432
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés