Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


A világ felfedezése rajzos regényekben - 470 éve hunyt el HERNÁN CORTES

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
A világ felfedezése rajzos regényekben - 470 éve hunyt el HERNÁN CORTES
 • A világ felfedezése rajzos regényekben - 470 éve hunyt el HERNÁN CORTES
 • A világ felfedezése rajzos regényekben - 470 éve hunyt el HERNÁN CORTES
 • A világ felfedezése rajzos regényekben - 470 éve hunyt el HERNÁN CORTES
 • A világ felfedezése rajzos regényekben - 470 éve hunyt el HERNÁN CORTES
990 Ft

2017. december 2-án 470 éve hunyt el HERNÁN CORTES spanyol konkvisztádor. Iskolai tanulmányaiból mindenki tudja, hogy bátor, de kíméletlen hódítóként ő igázta le az azték birodalmat, és ő törte meg a híres azték uralkodó, Montezuma ellenállását. Az azonban talán kevésbé ismert, hogy híres konkvisztádor társaival ellentétben ő közel sem volt faragatlan szadista, fiatalon szinte nyámnyilának számított, gyalogos kapitányként megbecsülést szerzett apja nem is álmodta, hogy gyenge fizikumú fia követi példáját, ezért aztán ügyvédnek szánta. S bár az ifjú Cortes végül nem végezte el a főiskolát, olyan műveltséget szerzett, amivel messze kirítt a korabeli kalandorok közül, sőt, a későbbi félelmetes hódító állítólag tehetséggel faragta a rímet is. De a békés verselésnél jobban vonzották az izgalmak, ezért elszegődött egy Hispaniolába induló hajóra, bár akkor még senki nem gondolta volna, hogy egyszer Mexikó meghódítójaként írja be nevét a történelembe. Vézna testalkatának különben sokszor látta hasznát élete során, többször is úgy szökött meg rabságából, hogy vékony kezeit ki tudta húzni bilincseiből. Kedvezőtlen fizikai adottságait remek szellemi képességeivel ellensúlyozta, kiváló szónok volt, gyújtó hangú beszédein fellelkesült emberei tűzön-vízen át követték. Az indiánok pedig azt hitték a fehérekről, hogy az istenek látogatták meg őket, a főisten persze ma Cortes volt. Aki egyébként is nagy hatással volt az emberekre, jellemző, hogy legnagyobb ellenfele, Montezuma a halálos ágyán az ő gondjaira bízta gyermekeit. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • A világ felfedezése rajzos regényekben I-II.
  (I.: Odüsszeusz, Nagy Sándor, A vikingek, Marco Polo II.: Kolumbusz, Vasco Da Gama, Cortés)
  Tímár György (ford.)
  Kiadás: Interpress
  Kiadás éve: 1978
  Oldalszám: 288

  Közepes állapotú antikvár könyv. Mindkét kötet kemény borítójának felső sarka sérült. Az egyik kötet címoldalán üdvözlő bejegyzés tollal. (Lásd az állapotfotókat!)

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  689243
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés