Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


A vastagbőrű mimóza - 70 éves NÁDASDY ÁDÁM

-20%
ÚJ
A vastagbőrű mimóza - 70 éves NÁDASDY ÁDÁM
 • A vastagbőrű mimóza - 70 éves NÁDASDY ÁDÁM
 • A vastagbőrű mimóza - 70 éves NÁDASDY ÁDÁM
2 690 Ft
Akció: 2 152 Ft
Kezdete: 2017.02.14   A készlet erejéig!

"Nádasdy nagy szerelmi író. A tárgyban fájdalmasan sokat tud és fájdalmasan sokat nem tud. E kettő föltételezi egymást. Olyan nincs, hogy döngicsélés van meg zümmögés, és az nem jelent semmit. *** Egyszer, már több, mint harminc éve, voltam Berlinben (Nyugat-Berlinben) egy meleg irodalmi fölolvasáson. Azt reméltem, érdekes lesz, de annyi történt csak, hogy a (közepes vagy dilettáns) szövegekben a sie helyett er állt, az ő helyett ő, s ezt önmagában érdektelennek gondoltam. *** Ezek a magyar ő-k azonban kiélesítik a szövegeket. Mert kiélesítik az életünket. Nádasdy írásai nem egy részhalmazról szólnak, mondjuk, bátran, ez sem volna kevés, ez az emancipációs harc, de nem okvetlenül az irodalomra tartozó ügy (megjegyezvén, hogy nem tudom pontosan, és azt hiszem, nem is tudható, mi tartozik oda, mi nem), hanem rólunk, mindenkiről szólnak. És valóban bátran, de ez a bátorság nem az ő-kből következik, hanem részint a szerző nagyságából, részint a... hát azt hiszem, a szerelemből. *** Hová máshová, mint egy fülszövegbe írhatnám: Nagy szerző nagy szerelmes könyve. Róla meg még azt: A lélek, a test, a nyelv mérnöke." Esterházy Péter

2017. február 15-én 70 éves NÁDASDY ÁDÁM nyelvész, költő, Shakespeare-művek jeles fordítója, A rend, amit csinálok, a Soványnak kell lenni és a pár napja megjelent Nyírj a hajamba című kötet szerzője.

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Nádasdy Ádám
  A vastagbőrű mimóza
  Írások melegekről, melegségről
  Kiadó: Magvető
  Kiadás éve: 2015
  Oldalszám: 164
  ISBN: 9789631432510

 • Cikkszám
  112808
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés