Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


A vasálarcos - 315 éve halt meg EUSTACHE DAUGER

-15%
ÚJ
A vasálarcos - 315 éve halt meg EUSTACHE DAUGER
 • A vasálarcos - 315 éve halt meg EUSTACHE DAUGER
 • A vasálarcos - 315 éve halt meg EUSTACHE DAUGER
 • A vasálarcos - 315 éve halt meg EUSTACHE DAUGER
 • A vasálarcos - 315 éve halt meg EUSTACHE DAUGER
999 Ft
Akció: 849 Ft
Kezdete: 2018.11.18   A készlet erejéig!

Aramis egy figyelemre méltó titok birtokába jut, és bátor tervet eszel ki, hogy a tettek mezejére lépjen. Az ifjú Fülöp, aki gyermekkora óta egy francia börtön rabja, XIV. Lajos király ikertestvére. Csak nagyon kevesen ismerik a kilétét, s közéjük tartozik Aramis püspök is, aki arra az elhatározásra jut, hogy kicseréli az uralkodót a testvérével. Vajon sikerrel jár-e Aramis? És ha kudarcot vall, számíthat-e barátaira, Athosra, Porthosra és D'Artagnanra?

A Klasszikusok könnyedén sorozat lehetővé teszi az ifjú olvasók számára, hogy már gyerekkorukban megtapasztalják az időtlen történetek varázsát. A könnyebb érthetőség kedvéért lerövidített és nagy gonddal átírt klasszikus regényekben ugyanazokat a fordulatokat és izgalmakat élhetik át, amelyek az eredeti történeteket közkedveltté tették.

2018. november 19-én 315 éve halt meg EUSTACHE DAUGER, a titokzatos "Vasálarcos". Hogy valójában kinek az arcát takarta a vasálarc, máig nincs tisztázva, a történet tele van rejtélyekkel, amelynek megfejtésében azóta olyan nagyságok szorgoskodtak, mint Voltaire vagy Alexandre Dumas. A legismertebb verzió - Voltaire feltevése - szerint a híres rab XIV. Lajos ikertestvére volt, a Napkirály így akarta ugyanis elejét venni a reá megszólalásig hasonlító veszélyes trónkövetelő fellépésének. Megalapozottabbnak látszik az a feltevés, hogy a valójában fekete bársonyból készült "vasálarc" a hírhedt pénzügyminisztert, Fouquet-t takarta, ám ő 1680-ban meghalt a börtönben, vasálarcos rab pedig még több mint két évtizeden át raboskodott. Ezért a kutatások újabban azt feltételezik, hogy a nevezetes maszkot többen is viselték, a félelmetes pénzügyértől ugyanis annyira tartott a hatalom, hogy még pusztulását is rejtélyek köré vonta. Ezért aztán Fouquet halála után annak "vasálarcát" többen is megörökölték, amely 1694-ben került Eustache Dauger arcára, aki 1669-ben került börtönbe, s idővel Fouquet bizalmasa lett. De még őt sem engedték "saját jogán" meghalni, a halotti anyakönyvbe Merchioli néven jegyezték be, még jobban megkeverve ezzel az ügy egyébként is szövevényes szálait. (Kalendárium Press)

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Alexandre Dumas
  A vasálarcos - Klasszikusok könnyedén
  Alexandre Dumas eredeti regényének átdolgozása
  Kiadó: Alexandra
  Kiadás éve: 2011
  Oldalszám: 157
  ISBN: 9789632976365

 • Cikkszám
  601536
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés