Új jelszó kérése
Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


A vasálarcos - 315 éve halt meg EUSTACHE DAUGER

-15%
ÚJ
A vasálarcos - 315 éve halt meg EUSTACHE DAUGER
 • A vasálarcos - 315 éve halt meg EUSTACHE DAUGER
 • A vasálarcos - 315 éve halt meg EUSTACHE DAUGER
 • A vasálarcos - 315 éve halt meg EUSTACHE DAUGER
 • A vasálarcos - 315 éve halt meg EUSTACHE DAUGER
999 Ft
Akció: 849 Ft
Kezdete: 2018.11.18   A készlet erejéig!

Aramis egy figyelemre méltó titok birtokába jut, és bátor tervet eszel ki, hogy a tettek mezejére lépjen. Az ifjú Fülöp, aki gyermekkora óta egy francia börtön rabja, XIV. Lajos király ikertestvére. Csak nagyon kevesen ismerik a kilétét, s közéjük tartozik Aramis püspök is, aki arra az elhatározásra jut, hogy kicseréli az uralkodót a testvérével. Vajon sikerrel jár-e Aramis? És ha kudarcot vall, számíthat-e barátaira, Athosra, Porthosra és D'Artagnanra?

A Klasszikusok könnyedén sorozat lehetővé teszi az ifjú olvasók számára, hogy már gyerekkorukban megtapasztalják az időtlen történetek varázsát. A könnyebb érthetőség kedvéért lerövidített és nagy gonddal átírt klasszikus regényekben ugyanazokat a fordulatokat és izgalmakat élhetik át, amelyek az eredeti történeteket közkedveltté tették.

2018. november 19-én 315 éve halt meg EUSTACHE DAUGER, a titokzatos "Vasálarcos". Hogy valójában kinek az arcát takarta a vasálarc, máig nincs tisztázva, a történet tele van rejtélyekkel, amelynek megfejtésében azóta olyan nagyságok szorgoskodtak, mint Voltaire vagy Alexandre Dumas. A legismertebb verzió - Voltaire feltevése - szerint a híres rab XIV. Lajos ikertestvére volt, a Napkirály így akarta ugyanis elejét venni a reá megszólalásig hasonlító veszélyes trónkövetelő fellépésének. Megalapozottabbnak látszik az a feltevés, hogy a valójában fekete bársonyból készült "vasálarc" a hírhedt pénzügyminisztert, Fouquet-t takarta, ám ő 1680-ban meghalt a börtönben, vasálarcos rab pedig még több mint két évtizeden át raboskodott. Ezért a kutatások újabban azt feltételezik, hogy a nevezetes maszkot többen is viselték, a félelmetes pénzügyértől ugyanis annyira tartott a hatalom, hogy még pusztulását is rejtélyek köré vonta. Ezért aztán Fouquet halála után annak "vasálarcát" többen is megörökölték, amely 1694-ben került Eustache Dauger arcára, aki 1669-ben került börtönbe, s idővel Fouquet bizalmasa lett. De még őt sem engedték "saját jogán" meghalni, a halotti anyakönyvbe Merchioli néven jegyezték be, még jobban megkeverve ezzel az ügy egyébként is szövevényes szálait. (Kalendárium Press)

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Alexandre Dumas
  A vasálarcos - Klasszikusok könnyedén
  Alexandre Dumas eredeti regényének átdolgozása
  Kiadó: Alexandra
  Kiadás éve: 2011
  Oldalszám: 157
  ISBN: 9789632976365

 • Cikkszám
  601536
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés