Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


A varázsló - 50 éve hunyt el ANDRÉ MAUROIS

-25%
ÚJ
A varázsló - 50 éve hunyt el ANDRÉ MAUROIS
 • A varázsló - 50 éve hunyt el ANDRÉ MAUROIS
 • A varázsló - 50 éve hunyt el ANDRÉ MAUROIS
 • A varázsló - 50 éve hunyt el ANDRÉ MAUROIS
3 490 Ft
Akció: 2 618 Ft
Kezdete: 2017.10.08   A készlet erejéig!

A világhírű francia író, André Maurois kötete a 19. századi, mágus életű François-René de Chateaubriand páratlanul izgalmas életregénye. A Varázsló, aki fiatalon nomád volt Amerikában és keresztény Jeruzsálemben, később miniszter, a restauráció alatt diplomata Rómában és Londonban, afféle igazi túlélőként mozgott a francia nagypolitika porondján - és ezzel a korabeli európai cirkuszba is belépőt nyert. Ki ez a vidéki fiú, aki előtt meghajlik a hatalom és az irodalmi szalonok fülledt szellemisége? Zseni vagy csak a szerencse fia? Diplomata vagy szélhámos? Lánglelkű író vagy a tettek embere? Katona vagy irodalmár? A hallatlanul izgalmas, krimielemekkel teleszőtt napi karriertörténet hátterében kibontakozik a forrongó Franciaország, a napóleoni idők intrikus időszaka, a Bourbon-restauráció szellemtörténete, a royalizmus visszaállításának gyatra kísérlete és ennek mozgatórúgói, majd a júliusi forradalom kirobbanásának filmszalagszerű története, a forradalomé, amely lángba borította Európát.
Maurois, az életrajzregények mestere ezúttal sem okoz csalódást olvasóinak, könyve lebilincselően izgalmas, igazi korszakregény a romantika Franciaországáról. Fordította: Jankovich Ferenc.

2017. október 9-én 50 éve hunyt el ANDRÉ MAUROIS francia író. Regényes életrajzai révén tett szert népszerűségre, megírta Byron, Balzac, Voltaire, Chateaubriand, Fleming, Chopin, Benjamin Franklin, George Washington és Eisenhower elnök életrajzát, s bár műveit kedvezően fogadták az olvasók, a tudós kritikusok sok kivetnivalót találtak írásaiban. De ez a legkevésbé sem érdekelte, anyagi elismerésre pedig nem volt szüksége, hiszen gazdag gyáros család sarjaként csak kedvtelésből írogatott. Leghíresebb könyve a Költő a máglyán, amelyben Shelley-nek állít emléket, de igen értékes A három Dumas című műve is. Történetírással is foglalkozott, megírta például Anglia, Franciaország és az Egyesült Ållamok történetét. Sok könyve olvasható magyarul is. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • André Maurois
  A varázsló, avagy Chateaubriand élete
  Kiadó: Tarandus
  Kiadás éve: 2012
  Oldalszám: 382
  ISBN: 9786155261015

 • Cikkszám
  468091
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés