Új jelszó kérése
Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


A varázsló - 50 éve hunyt el ANDRÉ MAUROIS

-25%
ÚJ
A varázsló - 50 éve hunyt el ANDRÉ MAUROIS
 • A varázsló - 50 éve hunyt el ANDRÉ MAUROIS
 • A varázsló - 50 éve hunyt el ANDRÉ MAUROIS
 • A varázsló - 50 éve hunyt el ANDRÉ MAUROIS
3 490 Ft
Akció: 2 618 Ft
Kezdete: 2017.10.08   A készlet erejéig!

A világhírű francia író, André Maurois kötete a 19. századi, mágus életű François-René de Chateaubriand páratlanul izgalmas életregénye. A Varázsló, aki fiatalon nomád volt Amerikában és keresztény Jeruzsálemben, később miniszter, a restauráció alatt diplomata Rómában és Londonban, afféle igazi túlélőként mozgott a francia nagypolitika porondján - és ezzel a korabeli európai cirkuszba is belépőt nyert. Ki ez a vidéki fiú, aki előtt meghajlik a hatalom és az irodalmi szalonok fülledt szellemisége? Zseni vagy csak a szerencse fia? Diplomata vagy szélhámos? Lánglelkű író vagy a tettek embere? Katona vagy irodalmár? A hallatlanul izgalmas, krimielemekkel teleszőtt napi karriertörténet hátterében kibontakozik a forrongó Franciaország, a napóleoni idők intrikus időszaka, a Bourbon-restauráció szellemtörténete, a royalizmus visszaállításának gyatra kísérlete és ennek mozgatórúgói, majd a júliusi forradalom kirobbanásának filmszalagszerű története, a forradalomé, amely lángba borította Európát.
Maurois, az életrajzregények mestere ezúttal sem okoz csalódást olvasóinak, könyve lebilincselően izgalmas, igazi korszakregény a romantika Franciaországáról. Fordította: Jankovich Ferenc.

2017. október 9-én 50 éve hunyt el ANDRÉ MAUROIS francia író. Regényes életrajzai révén tett szert népszerűségre, megírta Byron, Balzac, Voltaire, Chateaubriand, Fleming, Chopin, Benjamin Franklin, George Washington és Eisenhower elnök életrajzát, s bár műveit kedvezően fogadták az olvasók, a tudós kritikusok sok kivetnivalót találtak írásaiban. De ez a legkevésbé sem érdekelte, anyagi elismerésre pedig nem volt szüksége, hiszen gazdag gyáros család sarjaként csak kedvtelésből írogatott. Leghíresebb könyve a Költő a máglyán, amelyben Shelley-nek állít emléket, de igen értékes A három Dumas című műve is. Történetírással is foglalkozott, megírta például Anglia, Franciaország és az Egyesült Ållamok történetét. Sok könyve olvasható magyarul is. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • André Maurois
  A varázsló, avagy Chateaubriand élete
  Kiadó: Tarandus
  Kiadás éve: 2012
  Oldalszám: 382
  ISBN: 9786155261015

 • Cikkszám
  468091
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés