Új jelszó kérése
Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


A vak Sámson

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
A vak Sámson
 • A vak Sámson
 • A vak Sámson
990 Ft

A vak Sámson (1936), Aldous Huxley hatodik és így a tizenegy kötetes regényírói életmű sorrendjét tekintve is központi helyet elfoglaló regénye sokak szerint a szerző legjelentősebb műve, kiemelkedő fontosságú állomás az írói pálya egészét tekintve. A bibliai cím önmagában is jelzi, hogy komoly vállakozásról van szó. A nagy előd, John Milton drámai művét, a Küzdő Sámsont (Samson Agonistes, 1671) idéző címadás a regény főszereplője és a szabadságától szeme világával együtt megfosztott ószövetségi hős, a népét saját élete feláldozásával megszabadító Sámson életútja közti párhuzamokra hívja fel a figyelmet. Az önéletrajzi elemekkel át- meg átszőtt, műfaji és stiláris tekintetben páratlanul sokszínű és tiszteletet parancsoló terjedelmű, bonyolult szerkezetű regény korrajz, önértékelő számvetés, erkölcsi-filozófiai összegzés, a jövőt kémlelő előretekintés, művészi-közéleti program és konkrét cselekvési terv.

2018. november 22-én 55 éve hunyt el ALDOUS HUXLEY angol író. Kezdetben újságíró, illetve kritikus volt, majd 1921-ben megjelent a Nyár a kastélyban című regénye, amelynek jövedelméből anyagi függetlenséget szerzett. A fenyegető fasizmus elől 1937-ben az Egyesült Ållamokba költözött, s Hollywood villanegyedében lakott. A kritikusok szerint legjobb társadalmi regénye A vak Sámson, messze legolvasottabb könyve azonban a Szép új világ című utópikus regénye. Ezenkívül egyébként még két másik utópisztikus regényt is írt; A majom és a lényeg, valamint A sziget című művei szintén a világirodalom becses kincsei. Értékes alkotása A végzet bábjátéka című regénye, amelynek főszereplőjét íróbarátjáról, D.H. Lawrence-ről mintázta. Huxley maga buddhista volt, s műveinek jó részében tetten is érthető filozófiai gondolkodása, a keleti miszticizmus, az egzisztencializmus és a pozitivizmus hatása. Minden jelentősebb könyve olvasható magyarul is, sőt, legjobb színpadi műveit is bemutatták hazánkban. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Aldous Huxley
  A vak Sámson
  A Világirodalom Remekei
  Kiadó: Európa
  Kiadás éve: 1972
  Oldalszám: 374

  kifogástalan állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  703005
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés