Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


100 éve született NAGY ENDRE vadász - Bruno Hespeler: A vadászat kézikönyve

-25%
100 éve született NAGY ENDRE vadász - Bruno Hespeler: A vadászat kézikönyve
 • 100 éve született NAGY ENDRE vadász - Bruno Hespeler: A vadászat kézikönyve
 • 100 éve született NAGY ENDRE vadász - Bruno Hespeler: A vadászat kézikönyve
3 980 Ft
Akció: 2 985 Ft
Kezdete: 2019.05.23   A készlet erejéig!

Az elismert német vadászati szakember 265 oldalas könyve tömören, kellő alapossággal, jól áttekinthetően 12 fejezetben dolgozza fel a vadászattal kapcsolatos témákat, a 13. Fejezet értelmező szakszótárt tartalmaz. A nagyobb terjedelmű első és második fejezet a vadon élő, vadászható és fontos, nem vadászható szőrmés és szárnyas vadfajokról szól. /A vadfajok meghatározása, korbecslés, élőhely, párzási, vemhességi, ill. kotlási és utódgondozási jellemzők./ A további fejezetek a mezőgazdasági termelés és erdőgazdálkodás alapvető folyamataira, a vadászterületek kialakítására, a növény és állatállomány ápolására térnek ki. Önálló fejezetek foglalkoznak a vadászkutyákkal, természetvédelemmel, vadászpuskákkal és a vadászati hagyományokkal. A könyv tartalmazza A magyarországi vonatkozásokat és Magyar jogszabályokat is. Hiánypótló, hasonló jellegű könyv nincs a Magyar könyvpiacon.

2013. november 12-én 100 éve született a Komárom megyei Szőnyben NAGY ENDRE vadász. Kiváló lovas volt, ő tanította lovagolni az egykori csendőrtiszteket, amiért később súlyos árat kellett fizetnie. 1948-ban ugyan a kormány fővadászmestere lett, de 1951-ben letartóztatták, és egykori tevékenységét népellenesnek nyilvánítva halálra ítélték. Mégis sikerült Ausztriába szöknie, majd élete álmát valóra váltva Tanganyikába - a mai Tanzániába - költözött, ahol szafari vadászatok szervezésével foglalkozott három évtizeden át. A nyolcvanas években aztán hazatelepült, és hazahozta páratlanul gazdag afrikai gyűjteményét is, amelyből Balatonedericsen megnyitotta a nemzetközi hírnevet szerzett Afrika Múzeumot. A legendás magyar vadászok méltó utódja 1994-ben hunyt el. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 

 • Bruno Hespeler
  A vadászat kézikönyve
  Kiadó: Saxum
  Kiadás éve: 2013
  Oldalszám: 254
  ISBN: 9789632482118

 • Cikkszám
  523088
Webáruház készítés