- Újdonságok
- Akciók
- Együttműködési ajánlat papír-, ajándék és bababoltoknak
- Könyvek nagyoknak
- Könyvek kicsiknek - gyerekeknek, fiataloknak, babáknak és mamáknak
- Életrajzok-memoárok
- Ókori vonatkozású könyvek
- Könyvek óvodapedagógusoknak
- Könyvek kutyásoknak
- Afrikai vonatkozású könyvek
- Arab vonatkozású könyvek
- Ázsiai vonatkozású könyvek
- Balkáni és mediterrán vonatkozású könyvek
- Latin-amerikai vonatkozású könyvek
- Orosz vonatkozású könyvek
- Skandináv és balti vonatkozású könyvek
- Cseh és szlovák vonatkozású könyvek
- Szlovák és cseh nyelvű könyvek
- Ezotéria, lelki egészség
- Retro - Életvidám seniorok
- Antikvárium
- Különleges könyvajánlataink
- Nem talál egy könyvet? Segítünk!
A török konyha időtlen receptjei
A török konyha hagyományai magukban hordozzák évszázadok történelmi örökségét, valamint a vidék és az ott élő ember kapcsolatából adódó ősi tudást. A kulináris kultúra az idők folyamán számos új alapanyaggal és konyhai technológiával bővült, mégsem veszítette el eredetiségét, legyen szó bármelyik társadalmi réteg vagy népcsoportok ételeinek ízeiről – a vidékitől egészen a palota konyhájáig.
Az egyedülálló konyhakultúra kialakulásában szerepet játszott a Közép-Ázsia és Anatólia földjei kínálta alapanyagok sokszínűsége, a terület sok évszázados történelme során jelentkező kulturális hatások, valamint a Szeldzsuk és az Oszmán Birodalom palotáinak konyhájában kifejlesztett új ízkombinációk is. A török konyha kimeríthetetlen forrást biztosít végtelenül változatos kínálatával az egészséges és kiegyensúlyozott táplálkozáshoz, ezáltal mindenki, akár a vegetáriánus konyhát kedvelők számára is nagyszerű alternatívát jelent.
Ez az értékes kiadvány abból a célból készült, hogy világszerte bemutassa a török konyha gazdagságát és az évszázadok alatt felhalmozott kulturális örökségét, továbbá, hogy olyan alapművet hozzunk létre, amely jelentős hiányosságot pótol a gasztronómiai kiadványok világában.