Új jelszó kérése
Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


A terrorista - 85 éve született JOHN UPDIKE

-25%
ÚJ
A terrorista - 85 éve született JOHN UPDIKE
 • A terrorista - 85 éve született JOHN UPDIKE
 • A terrorista - 85 éve született JOHN UPDIKE
2 800 Ft
Akció: 2 100 Ft
Kezdete: 2017.03.16   A készlet erejéig!

John Updike huszonkettedik regénye nagyon időszerű témát dolgoz fel: hogyan születik a nyugati társadalomban a potenciális terrorista. Főhőse egy tizennyolc éves amerikai fiú, Ahmad Ashmawy Mulloy, ír-amerikai anya és egyiptomi apa szülötte. Apja korán otthagyja őket, Ahmad tizenegy évesen felfedezi az iszlámot, egy lerobbant amerikai iparvároska mecsetjében okítgatja jemeni "tanítója" az igazi Hitre. Ahmad az évek során egyre inkább úgy érzi, tiszta hitét fenyegeti az anyagias, hedonisztikus társadalom, amelyet a New Jersey-i New Prospecteben maga körül lát. Nem vigasztalja osztálytársának, a csábos fekete Joryleenek a közeledése sem.

Pályaválasztási tanácsadója a középiskolában egy öregedő zsidó tanár, aki rég kiábrándult már az amerikai létformából, de igyekszik valami tisztességes, normális pálya felé terelni Ahmadot. Ám érettségi után a fiú egy nemrég bevándorolt libanoni család fuvarozóvállalatánál talál munkát, ahol megint más irányt próbálnak szabni Ahmad sorsának. Az újonnan létrehozott Belbiztonsági Minisztérium pedig a sötétben tapogatózik...

2017. március 18-án 85 éve született JOHN UPDIKE amerikai író. Igazi művelt irodalmár, a tekintélyes Harvard Egyetemen végzett, s a nem kevésbé színvonalas The New Yorker magazin munkatársaként kezdte pályafutását. Az irodalmi életbe egy jól sikerült verseskötettel kopogtatott be, első sikerét azonban a - magyarul is megjelent - Szegényházi vásár című regényével aratta. Világhírnevét 1960-ban alapozta meg, akkor jelent meg ugyanis első "Rabbit-könyve", a Nyúlcipő, s a sorozat azóta olyan, nagy visszhangot keltett művekkel gyarapodott, mint a Nyúlketrec, a Nyúlháj és a Nyúlszív. Ennek ellenére legismertebb könyve az Eastwicki boszorkányok, amely szintén olvasható magyarul, csakúgy mint A kentaur vagy a Gyere hozzám feleségül. De képzettségének is hasznát veszi, rendszeresen remek tanulmányokat tesz közzé, E gyönyörű zöld planétán címmel mi is olvashatunk belőlük egy kiváló válogatást. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • John Updike
  A terrorista
  Kiadó: Európa
  Kiadás éve: 2007
  Oldalszám: 358
  ISBN: 9789630782791

 • Cikkszám
  815359
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés