Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


A templomos lovagok titkai (Földi Pál) - 705 éve hunyt el JACQUES DE MOLAY

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 0 db
A templomos lovagok titkai (Földi Pál) - 705 éve hunyt el JACQUES DE MOLAY
 • A templomos lovagok titkai (Földi Pál) - 705 éve hunyt el JACQUES DE MOLAY
 • A templomos lovagok titkai (Földi Pál) - 705 éve hunyt el JACQUES DE MOLAY
 • A templomos lovagok titkai (Földi Pál) - 705 éve hunyt el JACQUES DE MOLAY
 • A templomos lovagok titkai (Földi Pál) - 705 éve hunyt el JACQUES DE MOLAY
790 Ft
Nincs raktáron

A templomos lovagok titokzatossággal és misztikával átszőtt története számtalan kutatót ejtett rabul. A róluk szóló legendás elbeszélések, jóllehet koránt sem teljesek, a középkor talán legnagyobb hatású szervezetét tárják elénk. Krisztus Szegény Lovagjainak Rendje - ahogy magukat nevezték - egy a keresztes hadjáratok korában elképzelhetetlenül fegyelmezett és ütőképes katonai és papi rend volt.

A fehér köpenyen vörös keresztet viselő szerzetesek nemcsak sikeres harci cselekményeikkel tűntek ki, hanem hatalmas, mondhatni döntő befolyást gyakoroltak a korszak politikájára és pénzügyeire. Egyébként ez okozta vesztüket is.

Könyvünk a templomos lovagok lenyűgöző, romantikus történetét és a lovagrendet övező rejtélyeket mutatja be. A könyv lapjain megismerhetjük azokat a mítoszokat és titkokat, amelyek e legendás lovagok alig kétszáz éves történetéhez kapcsolódnak, és amely még ma is izgatja a tudósok és a történelmet szerető emberek fantáziáját.

Vajon a Szent Grált, a Frigyládát és Jézus halotti leplét őrzők kegyes szerzetes lovagok voltak, vagy mint az ellenük felhozott vádakban szerepelt: "a Sátánnal cimboráló, velejükig romlott eretnekek?

A könyv ezekre a kérdésekre keresi a választ, miközben a Templomos Rend történetének hátterében - mint egy hatalmas tabló - elevenedik meg a keresztes háborúk véres krónikája.

2019. március 18-án 705 éve hunyt el JACQUES DE MOLAY francia templomos lovag. Ő volt a Templomos Lovagrend utolsó nagymestere, aki éppen Cipruson készülődött a szaracénok elleni újabb hadjáratra, amikor Szép Fülöp francia király kérésére V. Kelemen pápa visszahívta. A dolog mögött Fülöp hatalmi féltékenysége, és a titokzatos templomos rend vagyona utáni vágyakozás húzódott meg, s célja elérése érdekében a király nem ismert kíméletet. A templomosokat perbe fogták, a rendet megszüntették, vezetőit pedig máglyára küldték. A hetvenéves De Molay bátran ment a halálba, sőt a máglyán megátkozta Fülöpöt és Kelemen pápát, kérve Krisztust: ha ártatlanul hal meg, akkor két kivégzője egy éven belül kövesse őt. Kérését meghallgatta az Úr: Kelemen egy, Fülöp pedig nyolc hónap múlva adta vissza lelkét a Teremtőjének. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Földi Pál
  A templomos lovagok titkai
  Kiadó: Anno
  Kiadás éve: 2001
  Oldalszám: 221
  SBN: 9633751543

  jó állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  0 db
  Cikkszám
  867459
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés