Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


A templomos lovagok titkai - 705 éve hunyt el JACQUES DE MOLAY

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
A templomos lovagok titkai - 705 éve hunyt el JACQUES DE MOLAY
 • A templomos lovagok titkai - 705 éve hunyt el JACQUES DE MOLAY
 • A templomos lovagok titkai - 705 éve hunyt el JACQUES DE MOLAY
 • A templomos lovagok titkai - 705 éve hunyt el JACQUES DE MOLAY
 • A templomos lovagok titkai - 705 éve hunyt el JACQUES DE MOLAY
640 Ft

Az első keresztes háborúk idején a Szentföldre vezető út védelmére egy titokzatos, katonákból és szerzetesekből álló rend alakul, a templomos lovagoké. Hihetetlenül gyorsan terjeszkedik. Váraik, központjaik hamarosan behálózzák az egész akkori világot. Tevékenységüket nem csak a gótikus katedrálisok jelzik, hanem a középkori kereskedelem, bankrendszer, úthálózat kialakítása is. Nekik köszönhető, hogy a barbár Európa civilizált államok rendszerévé válik. Félelmetes hatalmuknak Szép Fülöp francia király vetett véget, koholt vádak alapján kivégeztette a nagymestert számos társával, végül a pápa feloszlatta a rendet. De valóban megszűnt-e? Könyvünk a rejtélyek feltárását tűzte ki céljául. Charpentier a templomosok történetének bemutatása mellett sok máig megfejtetlen kérdésre keres választ: Milyen tudás birtokába jutottak a templomosok? Valóban az övék lett-e a Mózes kőtábláit őrző frigyláda? Mit birtokoltak az emberiség ősi tudásából? Mi lett a rend feloszlatása után töméntelen kincsük sorsa? Kik a templomosok örökösei? Hogyan kapcsolódik hozzájuk az egész világot behálózó szabadkőművesség?

Lenyűgöző olvasmány, rendkivüli ismereteket közlő munka A templomos lovagok titkai, Jézus kilétének titkától kezdve olyan ismereteket közöl, melyeket mindmáig titok fed, s nem véletlenül. Kivételes erénye az oknyomozás, a titkok nem ritkán meghökkentő, de mindig fantasztikusan izgalmas felfejtése. Charpentier nem csak ismeri a témát, de benne él, ezért elgondolkoztatóan, a nyomozásba az olvasót is bevonva tudja kutatási eredményét elétárni.

2019. március 18-án 705 éve hunyt el JACQUES DE MOLAY francia templomos lovag. Ő volt a Templomos Lovagrend utolsó nagymestere, aki éppen Cipruson készülődött a szaracénok elleni újabb hadjáratra, amikor Szép Fülöp francia király kérésére V. Kelemen pápa visszahívta. A dolog mögött Fülöp hatalmi féltékenysége, és a titokzatos templomos rend vagyona utáni vágyakozás húzódott meg, s célja elérése érdekében a király nem ismert kíméletet. A templomosokat perbe fogták, a rendet megszüntették, vezetőit pedig máglyára küldték. A hetvenéves De Molay bátran ment a halálba, sőt a máglyán megátkozta Fülöpöt és Kelemen pápát, kérve Krisztust: ha ártatlanul hal meg, akkor két kivégzője egy éven belül kövesse őt. Kérését meghallgatta az Úr: Kelemen egy, Fülöp pedig nyolc hónap múlva adta vissza lelkét a Teremtőjének. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Louis Charpentier
  A templomos lovagok titkai
  Kiadó: Holnap
  Kiadás éve: 1992
  Oldalszám: 220
  ISBN: 963346000X

  jó állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  610514
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés