Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


A tegnap szigete - 5 éve hunyt el UMBERTO ECO

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
A tegnap szigete - 5 éve hunyt el UMBERTO ECO
 • A tegnap szigete - 5 éve hunyt el UMBERTO ECO
 • A tegnap szigete - 5 éve hunyt el UMBERTO ECO
 • A tegnap szigete - 5 éve hunyt el UMBERTO ECO
1 190 Ft

A tegnap szigete afféle megtalált kézirat. Descartes-ból, Galileiből és Spinozából, Marinóból és John Donne-ból, Vermeerből, Arcimboldóból és mindenféle furcsaságokból összegyúrt, mégis szívgyönyörködtetően eredeti olvasmány. Egy barokk ifjúról szól, akit sorsa a spanyolok ostromolta Casale hős várvédőjéből szabadgondolkodó párizsi szerelmessé, majd a Bastille foglyává, Mazarin titkosügynökévé és végül déltengeri hajótörötté tesz. Végül? Hajótörése nem szokványos: "mióta világ a világ, alighanem egyetlen olyan képviselője vagyok emberi fajunknak, aki egy elhagyatott hajón szenvedett hajótörést” – írja a hajdani ifjú, Roberto de la Grive a lakatlannak tetsző hajón. A lakatlan hajó pedig egy szigettől (az "antipódus-délkör” vonalán túli legendás Salamon-szigettől?) nem messze horgonyoz, és minden földi jóval roskadásig meg van rakva, de ketrecbe zárt trópusi madarakon kívül egy lélek sincs rajta. Valóságos kísértethajó. Jobban mondva… Roberto egyre furább jeleit észleli egy titokzatos Másik nemkülönben titokzatos jelenlétének. Ki lehet az? A gyerekkorától a fantáziájában élő Hasonmás, aki miatt alkalmasint bajba, majd tengerre került? Az ilyen és ehhez hasonló kérdésekre választ kap az olvasó. A végső válaszokat azonban mintha a Tegnap szigete kínálná. Át kéne jutni. De hogyan? Roberto nem tud úszni. Vajon sikerül-e? A regényhős gyakorol, gyakorlás közben leveleket ír Szíve Hölgyének, emlékezik, és képzeleg. Végül úgy dönt, hogy a saját kezébe veszi sorsát. Ajtót nyit a Képtelenség Palotáján. Belép a tulajdon regényébe.

2021.február 19-én 5 éve hunyt el UMBERTO ECO olasz író.

Világszerte becsült tudós volt már a hatvanas években is, a középkor jeles kutatója, a szemiotika professzora. Különösen kedvező visszhangot keltett A nyitott mű poétikája című könyve, ami után vendégtanárnak hívták a legjobb külföldi egyetemek, keresett előadó lett a nemzetközi tudományos konferenciákon.

De pusztán tudós munkálkodása okán a nevét a szűk szakmai körökön kívül a kutya se ismerné. A bestsellerek sikere titkának kutatásával foglalatoskodva aztán az jutott az eszébe, ha már ilyen jól kikutatta a könyvsiker titkát, a feltárt recept alapján maga is ír egyet. Sikerült a kísérlet, A rózsa neve című regényét nagyon jól fogadták az olvasók, lefordították vagy kéttucatnyi nyelvre - persze magyarra is -, majd ahogyan a bestsellerekkel általában lenni szokott, meg is filmesítették. Így lett az ismeretlen tudósból világhírű író, aki kedvet kapott a szépirodalomhoz, s miközben tudományos pályáját sem hagyta abba, kedvelt bestseller-szerző lett. Könyvei - köztük A Foucault-inga, a Baudolino, A tegnap szigete vagy a Loana hercegnő titokzatos tüze - természetesen magyarul is megjelent, a Hogyan írjunk szakdolgozatot? című kis könyve pedig olyan keresett a magyar diákok között is, hogy sosem lehet kapni.

Szépirodalmi sikerei dacára megőrizte tudós tekintélyét is, nem mintha érdekelték volna az ilyesfajta hívságok, benne volt minden jó tréfában. Egyszer például azzal döbbentette meg vaskalaposabb kollégáit, hogy rap-dalt írt egy énekesnő új lemezére. Saját lányainak mindenesetre tetszett. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Umberto Eco
  A tegnap szigete
  Kiadó: Európa
  Kiadás éve: 2002
  Oldalszám: 470
  ISBN: 9630772477

  jó állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  523998
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés