Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás
Házhozszállítás Foxposttal házhoz vagy automatába.
Termék részletek


A szorongás fogalma

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
A szorongás fogalma
 • A szorongás fogalma
3 790 Ft

Ezzel a magyarul először olvasható, inkább tudományos, mintsem költői művével Kierkegaard a mélylélektan alapjait teremtette meg, egyúttal a szorongástól megszabadító igazi hit védelmében támadja a hamis vallásosságot. Műve az olyan fogalmak tisztázása mellett, mint ártatlanság, bűn, szabadság, az élet eseményeinek mozgatórugóit is elénk tárja.

A szorongás fogalmát a szerző legaktívabb korszakában, az 1844-es esztendőben adta ki. A Vagy-vagy testes kötetének ekkor már volt némi kétes hírneve Koppenhágában, és különféle álneveken már megjelent a Félelem és reszketés, az Ismétlés és a filozófiai töredékek is. Saját néven néhány újságcikk mellett csak prédikációit publikálta Épületes beszédek címmel. E rendkívül gazdag termés azt jelzi, hogy Kierkegaard ebben az időszakban teljesen írói hivatásának szentelte életét. Különc, visszahúzódó figuráját városszerte értetlenség övezte, gyakran volt része gúnyolódásban és támadásban mind külső megjelenése, mind munkái miatt.

 • Søren Kierkegaard
  A szorongás fogalma
  Kiadó: Göncöl
  Kiadás éve: 1993
  Oldalszám: 224
  ISBN: 9637875557

  jó állapotú antikvár könyv

 • Szerző
  Søren Kierkegaard
  Cím
  A szorongás fogalma
  ISBN
  9637875557
  Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  957094
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
 • 2023. május 5-én 210 éve született SÖREN KIERKEGAARD dán filozófus

  Az egzisztencializmus előfutára volt, s filozófiai gondolkodását pesszimizmus és mély vallásosság hatotta át. îrásaiban azt hirdette, hogy az élet értelmetlen, mert tele van félelemmel, s a lét kérdései csak vallásos megközelítésből vizsgálhatók és oldhatók meg. Fő műve a Vagy-vagy, valamint a Félelem és rettegés.

Webáruház készítés