Új jelszó kérése
Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


A szomjúság ára - 85 éves GERGELY ÁGNES

-25%
ÚJ
A szomjúság ára - 85 éves GERGELY ÁGNES
 • A szomjúság ára - 85 éves GERGELY ÁGNES
3 500 Ft
Akció: 2 625 Ft
Kezdete: 2018.10.04   A készlet erejéig!

„Két regényt írtam őrangyal nélküli emberekről. 1973-ban A tolmácsot, 2000-ben az Őrizetleneket. Mindkettő egy szerelem története; mindkét történet vízparton kezdődik, az egyik a bolgár tengerparton, a másik a finnországi tóvidéken.
A nemrég meghalt, magyar születésű svéd professzor, Georg Klein egy barátomnak úgy beszélt az Őrizetlenekről, kegyetlen könyv. A Berliner Zeitung kritikusa azt írta: aki elolvassa, megváltoztatja az életét. Bár igaza volna.” (Gergely Ágnes)

Gergely Ágnes 1933-ban született Endrődön. Költő, prózaíró, esszéista, műfordító. A négy regény és a költői életmű egységbe rendeződik, a verseskötetek és a regények egymásra vetülve adják ki Gergely Ágnes írói világának hiteles képét. Ezt egészítik ki az író esszéisztikus igényű, egyedi műfajú memoárjai: egy riportnapló, egy esszénapló és egy tárcanapló. Tevékenységének markáns területe a műfordítás. Többnyire verseket fordít, de emellett drámát, regényt, novellát is. Elsősorban a brit, amerikai és afrikai irodalom közvetítője. Résztvevője annak a törekvésnek, amely a modern angol nyelvű irodalmat teljesebben és frissebb közvetítésben akarja eljuttatni a magyar olvasókhoz.

2018. október 5-én 85 éves GERGELY ÁGNES költőnő, író és műfordító. Eredeti hivatása szerint magyar-angol szakos tanár. Pályáját tanárként kezdte, majd elkezdett írni és fordítani. Az Élet és Irodalom rovatvezetője és a Szépirodalmi Könyvkiadó szerkesztője volt. Első verseskönyvét 1963-ban adta ki a Magvető Könyvkiadó. 1988 óta írásaiból él. Regényei és versei több nyelven megjelentek. Egyebek mellett A tolmács, A chicagói változat és a Stációk című regény szerzője.

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Gergely Ágnes
  A szomjúság ára
  Kiadó: Kalligram
  Kiadás éve: 2018
  Oldalszám: 278
  ISBN: 9789634680420

 • Cikkszám
  496514
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés