Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


A szomjúság ára - 85 éves GERGELY ÁGNES

-25%
ÚJ
A szomjúság ára - 85 éves GERGELY ÁGNES
 • A szomjúság ára - 85 éves GERGELY ÁGNES
3 500 Ft
Akció: 2 625 Ft
Kezdete: 2018.10.04   A készlet erejéig!

„Két regényt írtam őrangyal nélküli emberekről. 1973-ban A tolmácsot, 2000-ben az Őrizetleneket. Mindkettő egy szerelem története; mindkét történet vízparton kezdődik, az egyik a bolgár tengerparton, a másik a finnországi tóvidéken.
A nemrég meghalt, magyar születésű svéd professzor, Georg Klein egy barátomnak úgy beszélt az Őrizetlenekről, kegyetlen könyv. A Berliner Zeitung kritikusa azt írta: aki elolvassa, megváltoztatja az életét. Bár igaza volna.” (Gergely Ágnes)

Gergely Ágnes 1933-ban született Endrődön. Költő, prózaíró, esszéista, műfordító. A négy regény és a költői életmű egységbe rendeződik, a verseskötetek és a regények egymásra vetülve adják ki Gergely Ágnes írói világának hiteles képét. Ezt egészítik ki az író esszéisztikus igényű, egyedi műfajú memoárjai: egy riportnapló, egy esszénapló és egy tárcanapló. Tevékenységének markáns területe a műfordítás. Többnyire verseket fordít, de emellett drámát, regényt, novellát is. Elsősorban a brit, amerikai és afrikai irodalom közvetítője. Résztvevője annak a törekvésnek, amely a modern angol nyelvű irodalmat teljesebben és frissebb közvetítésben akarja eljuttatni a magyar olvasókhoz.

2018. október 5-én 85 éves GERGELY ÁGNES költőnő, író és műfordító. Eredeti hivatása szerint magyar-angol szakos tanár. Pályáját tanárként kezdte, majd elkezdett írni és fordítani. Az Élet és Irodalom rovatvezetője és a Szépirodalmi Könyvkiadó szerkesztője volt. Első verseskönyvét 1963-ban adta ki a Magvető Könyvkiadó. 1988 óta írásaiból él. Regényei és versei több nyelven megjelentek. Egyebek mellett A tolmács, A chicagói változat és a Stációk című regény szerzője.

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Gergely Ágnes
  A szomjúság ára
  Kiadó: Kalligram
  Kiadás éve: 2018
  Oldalszám: 278
  ISBN: 9789634680420

 • Cikkszám
  496514
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés