Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


A szenvedelmes kertész - 130 éve született KAREL CAPEK

-25%
ÚJ
A szenvedelmes kertész - 130 éve született KAREL CAPEK
 • A szenvedelmes kertész - 130 éve született KAREL CAPEK
 • A szenvedelmes kertész - 130 éve született KAREL CAPEK
2 450 Ft
Akció: 1 838 Ft
Kezdete: 2020.01.08   A készlet erejéig!

"Amíg csak távoli és felületes szemlélőként néztem a kész művet, mármint a kertet, addig a kertészeket különlegesen finom, költői lelkületű embereknek tartottam, akik madárdalt hallgatva virágillatot termesztenek. Most, hogy közelebbről szemlélem a dolgaikat, rájövök, hogy az igazi kertész nem virágot nevel, hanem a talajt, a földet ápolja. Beássa magát a földbe, s mindazt a látványt, ami fölötte van, átengedi nekünk, henyélő mihasznáknak. A földbe merülve él. A komposztrakásban állít magának emlékművet. Az édenkertbe lépve mámorosan szippantana egyet a levegőből, mondván: Istenemre, ez aztán a humusz!?"

Jozef Čapek illusztrációival.

2020. január 9-én 130 éve született KAREL CAPEK cseh író. Azon kevés külföldi szerzők egyike, akinek szinte minden műve olvasható magyarul is, köszönhetően remek humorának és pompás meseszövésének. Betörők, bírák, bűvészek és társaik címmel például szellemes bűnügyi történeteket adott közre, mintegy mellékesen, amint mondotta, az eseteket, "a villamos peronján állva, munkába menet" gondolta ki. Az irodalomtörténet lapjain több okból is előkelő helyen jegyzik. Először is, ő volt a tudományos-fantasztikus irodalom egyik előfutára, főként az Abszolútumgyár című regénye jelentős ebben a tekintetben. Érdekes módon már a húszas években a technikai fejlődés civilizációs problémáit feszegette, ezért könyvei, például A rovarok életéből és A fehér kór ma is elgondolkodtató olvasmány. Művészete mintegy előkészítette a cseh avantgárd kibontakozását, és műfordítóként is a legnagyobbak között foglal helyet. A legtöbbet azonban a cseh nyelv köszönhet neki, nyelvi leleményei és stílusa nagymértékben gazdagította az irodalmi nyelvet, sőt általános hatást fejtett ki a nemzeti kultúra egészére. Színdarabjai nagyon népszerűek voltak, Ambrus Zoltán egyik darabjának vígszínházi bemutatója kapcsán sikereit így indokolta: "Capek mester ügyes mester. Igaz, hogy csak röpköd a nagy problémák fölött, mint egy madárka; legfeljebb egy-egy elmésséget csiripel le rájuk: de a közönséget olyan jól ismeri, mint egy mozi-zseni." (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Karel Capek
  A szenvedelmes kertész
  Kiadó: Alinea Fontes
  Kiadás éve: 2016
  Oldalszám: 160
  ISBN: 9786155303517

 • Cikkszám
  617902
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés