Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


A száműzetés és az ország - 60 éve hunyt el ALBERT CAMUS

-25%
ÚJ
A száműzetés és az ország - 60 éve hunyt el ALBERT CAMUS
 • A száműzetés és az ország - 60 éve hunyt el ALBERT CAMUS
 • A száműzetés és az ország - 60 éve hunyt el ALBERT CAMUS
 • A száműzetés és az ország - 60 éve hunyt el ALBERT CAMUS
2 999 Ft
Akció: 2 249 Ft
Kezdete: 2020.01.03   A készlet erejéig!

Hat novella. Hat történet az emberi magányról, az ember elmagányosodásáról. Hat írás a számkivetettségről. Hat különféle vágy a saját Ország után. Önmagukat elvesztő és önmagukra rátaláló emberek, akik a sivatag perzselő tüzeit és csontig hatoló hidegét is megtapasztalják. A szerző csípős, játékos iróniával vezeti az olvasót a történetek változatos díszletei közé.

Albert Camus-t mélyen megérintette Algéria függetlenségi háborújának kirobbanása, gyötörte a hazájában tapasztalt megosztottság, ez ihlette novellaciklusát. A száműzetés és az ország a szerző életművének utolsó darabja, és ezzel az utolsó könyvvel indul a Jelenkor Kiadó Camus-életműsorozata.

2020. január 4-én 60 éve hunyt el ALBERT CAMUS francia író

 

Algériában született, ott is nőtt fel, nagy szegénységben. Szerencsére szülei mégis beadták az iskolába, ahol azonnal kiderültek kivételes képességei, és tanárai segítségével, különféle ösztöndíjakkal, máskor tandíjmentességgel jutott el az egyetemi diplomáig.

 

Afrikai élményei természetesen egész életére kihatottak, és irodalmi munkásságát is befolyásolták. Később nagy szeretettel írt az észak-afrikai országról, írástudatlan, félig süket édesanyjáról és öreg tanítójáról, akinek köszönhette, hogy nem maradt tudatlan. Meghatódással emlékezett vissza édesapjára, aki 29 évesen hősi halált halt az első világháborúban, és akiről a család kegyelettel őrizte a halálát okozó aknaszilánkot egy kekszes dobozban.

 

Esztétaként azt vallotta, hogy a művész újjáteremti a világot, miközben a valóság ellen lázad, s ezt próbálta ő is megvalósítani szépirodalmi műveiben. Amint az tette talán legnépszerűbb regénye, a Közöny lapjain. A kritika legjobb könyvének a Pestist tartja, de vetekszik vele történelmi játéka, a Caligula is. Ez utóbbit filmen is feldolgozták, amely készültekor szinte pornófilmnek számított, óriási botrányokat kavart, és ez némi árnyékot vetett írójára is. Pedig tekintélyes irodalmár volt, megkapta a Nobel-díjat, amely végül a halálát okozta.

 

A díjjal járó pénzből ugyanis vett egy sportkocsit, amellyel egy őrült száguldozása során fának hajtott, és 47 évesen szörnyethalt. Az autó roncsai közelében ott feküdt irattáskája - benne készülő új regényének 144 kézírásos oldalával. A könyvet 35 év múltán adta ki a lánya. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Albert Camus
  A száműzetés és az ország
  Kiadó: Jelenkor
  Kiadás éve: 2018
  Oldalszám: 212
  ISBN: 9789636768720

 • Cikkszám
  320099
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés