Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


A szabadság nehéz mámora - 70 éve született ESTERHÁZY PÉTER

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
A szabadság nehéz mámora - 70 éve született ESTERHÁZY PÉTER
 • A szabadság nehéz mámora - 70 éve született ESTERHÁZY PÉTER
 • A szabadság nehéz mámora - 70 éve született ESTERHÁZY PÉTER
 • A szabadság nehéz mámora - 70 éve született ESTERHÁZY PÉTER
890 Ft

1996-ban jelent meg Esterházy Péter legutóbbi esszékötete, az Egy kék haris. Ez az új kötet az azóta írott újságcikkekből, tanulmányokból, alkalmi szövegekből állt össze, hogy 1 könyvként maga is alkalmat teremtsen: kerüljenek egymás mellé azok az írások, amelyek másképp, de ugyanazt az életet írják és írják le, mint a szerző regényei. Hogy a témák, a szólamok folytassanak üdvös párbeszédet egymással, erősödjenek meg, egészítsék ki egymást, vagy szoruljanak háttérbe, ha úgy alakul. Izgalmas és szórakoztató játék – ez derül ki ebből a könyvből is.

„Ha ez fordítás volna, könnyen lehet, az állna itt, hogy főrészt élet és irodalom a kötet anyaga, de ez fordítói hiba volna, trehány félreértés” – írja Esterházy az előszóban. Nagyon igaza van. És mégis (hiszen ez nem fordítás, csak egy kiadói ajánlás) kimondhatjuk: „élet és irodalom a kötet anyaga”. meg az öröm, ahogy az életben örülni lehet az irodalomnak.

2020. április 14-én 70 éve született ESTERHÁZY PÉTER író

A hazai kortárs irodalom egyik legnagyobb alakja volt, a magyar nyelv virtuóz megújítója, s egyike azon művészeinknek, akiket leginkább ismer a nagyvilág. 1979-ben robbant be az irodalomba Termelési regény című szokatlan könyvével, s ezt követően szinte valamennyi írása eseményszámba ment. Annak ellenére, hogy könyvei egyáltalán nem könnyű olvasmányok, a Kis magyar pornográfia, A szív segédigéi, a Harmonia caelestis vagy a Javított kiadás valódi bestseller lett.

Nem is gondolnánk, hogy az ELTE matematika szakán tanult, egyáltalán nem volt száraz tudós alkat, sajátos humora még az irodalmi életet is megpezsdítette például 1987-ben, amikor Csokonai Lili néven megjelent a Tizenhét hattyúk című könyv, s csak izgalmas nyomozás után derült ki, hogy valójában ő volt a nagyszerű mű szerzője. Külföldön is sokra tartják, Németországban talán még nagyobb becsben is áll, mint idehaza, minden létező irodalmi díjat megkapott a németektől. Akiknek a nyelvét szinte anyanyelvi szinten beszélte, jó nevelést kapott, ha egy századdal előbb születik, fehér lovon riogathatta volna a cselédlányokat.

Mivel a rendszerváltáskor testvérével, a remek focista Marcival való konzultációt követően mégsem igényelték vissza kárpótlásként a fél Dunántúlt, nem a fertődi kastélyban múlatta az időt, hanem Római-parti házában dolgozott látástól vakulásig. Mert írni csak teljes erőbedobással tudott, s míg kollégái, ha nem jön az ihlet, nem erőltetik, ő bizony erőltette. Mint mondani szokta; "én munkapárti vagyok". Sajnos már örökre letette a ceruzát, egyik legnagyobb kortárs írónk 2016-ban hunyt el. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Esterházy Péter
  A szabadság nehéz mámora
  Kiadó: Magvető
  Kiadás éve: 2003
  Oldalszám: 460
  Kötés: Keménytáblás
  ISBN: 9631423263

  kifogástalan állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  661956
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés