Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


A sonkádi Egyed gazda - 45 éve hunyt el J.R.R. TOLKIEN

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
A sonkádi Egyed gazda - 45 éve hunyt el J.R.R. TOLKIEN
 • A sonkádi Egyed gazda - 45 éve hunyt el J.R.R. TOLKIEN
890 Ft

Aegidii Ahenobarbi Julii Agricole de Hammo, Domini de Domito, Regni Draconarie Comitis, Aule Minimi Regis et Basilei, mira facinora et mirabilis exortus, azaz a nép nyelvén a Házisárkány urának, Rusnyaférgek grófjának, Kiskirályság királyának, Egyed gazdának fölemelkedése és csodálatos kalandjai.

2018. szeptember 2-án 45 éve hunyt el J.R.R. TOLKIEN angol irodalomtörténész és író. Valójában nem is író volt, hanem derék nyelvészprofesszor, aki a híres oxfordi egyetemen tanította fontos, de bizony nem túlságosan izgalmas tárgyát tanítványainak. Katedrájáról hazatérve ugyan szinte minden nap írt valamit régi írógépén, ám természetesen nem könnyed, szórakoztató olvasmányt, hanem komoly tudományos tanulmányokat. Gyerekei azonban állandóan rágták a fülét, írjon már nekik valamilyen érdekes történetet - akkoriban még nem volt tévé ugyebár -, és a jószívű atya végül eleget is tett a kérésnek. Így született meg a The Hobbit - magyarul A babó - című írása, amelynek kiadása persze az eszébe sem jutott, a kéziratot saját gyerekei terjesztették barátaik, iskolatársaik között. Az egyik Tolkien-gyerek osztálytársának az apukája viszont könyvkiadó volt, és a fiától a kezébe került kéziratot elolvasva megtetszett neki a történet. Ám csak hosszas rábeszélés után tudta rávenni a szerény professzort, hogy engedélyezze a könyv kiadását. Amely a megjelenése után óriási siker lett, és meglepő módon nem csak a gyerekek, de a felnőttek körében is. Ezt látva sikerült meggyőzni Tolkient a folytatásról, ám az új könyvön tizenöt évig dolgozott. A Gyűrűk ura végül 1954-ben jelent meg, és sosem látott népszerűséget szerzett. Több mint 100 millió példányban adták el szerte a világon, félszáz nyelvre fordították le, magyarításáról egykori államfőnk, Göncz Årpád gondoskodott. A híres tündérmese megfilmesítésével azonban meg kellett várni a filmes technika fejlődését, ám persze idővel ez is megtörtént, és a rejtelmes történet a mozikban is kasszasiker lett. Ezt azonban Tolkien már nem érte meg, 1973-ban halt meg. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • J. R. R. Tolkien
  A sonkádi Egyed gazda
  Fordította: Göncz Árpád
  Illusztrálta: Kelemen István
  Kiadó: Móra
  Kiadás éve: 1988
  Oldalszám: 78
  Kötés: Keménytáblás
  ISBN: 9631163113

  jó állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  322012
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés