Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás
Házhozszállítás Foxposttal házhoz vagy automatába.
Termék részletek


A sah visszatér

-32%
ÚJ
A sah visszatér
5 999 Ft
Akció: 4 079 Ft
Kezdete: 2022.06.26   A készlet erejéig!

„Kötelező olvasmány mindenkinek, aki szeretné átlátni a modern kori Afganisztán szövevényes viszonyait.” (Sunday Express)

1839 tavaszán a britek első ízben rohanták le Afganisztánt. Közel húszezer főnyi katonaság özönlötte el az országot, és állította vissza Sáh Sudzsá al-Mulk uralmát. Ám kétesztendei megszállás után véres lázadás tört ki; az afgán nép a dzsihád hívó szavára fegyvert ragadott. A hófödte hegyeken át visszavonuló brit katonákat az afgán törzsek harcosai szinte mind egy szálig lemészárolták – ez volt a 19. század legszégyenteljesebb katonai veresége.

William Dalrymple korábban publikálatlan afgán és indiai forrásokból merítve lebilincselően eleveníti fel a brit birodalmat megrendítő egyik legsúlyosabb katasztrófát. Szemléletes példázattal szolgál gyarmatosító törekvésekről, kulturális konfliktusokról és végzetes elbizakodottságról. A sah visszatér történelem a javából – égetően aktuális és könyörtelenül lényeglátó.

William Dalrymple (1965) skót történész, művészettörténész, író. Kutatási területe India, Pakisztán, Afganisztán és a Közel-Kelet történelme és művészete. A sah visszatér című könyvéért 2015-ben Hemingway-díjat és Kapuścińki-díjat kapott; utóbbit olyan műveknek ítélik oda, melyek „irodalmi szintre emelik a riport műfaját”.

 • William Dalrymple
  A sah visszatér
  Háború Afganisztánért (1839-1842)
  Kiadó: Park
  Kiadás éve: 2022
  Oldalszám: 640
  Kötés: Puhatáblás
  ISBN: 9789633553480

 • Cikkszám
  546280
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés