Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


A rózsa neve - 5 éve hunyt el UMBERTO ECO

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
A rózsa neve - 5 éve hunyt el UMBERTO ECO
 • A rózsa neve - 5 éve hunyt el UMBERTO ECO
 • A rózsa neve - 5 éve hunyt el UMBERTO ECO
 • A rózsa neve - 5 éve hunyt el UMBERTO ECO
540 Ft

Az Úr 1327. esztendejében járunk. Melki Adso és mestere, Baskerville-i Vilmos egy császárbarát apátságba érkeznek. (Adso, a történet elbeszélője a később bekövetkezett szörnyűséges események miatt nem ad pontos helymeghatározást az apátságról.) Az apát úr az éles eszű és tapintatos Vilmost – akit viselkedése és előneve alapján Sherlock Holmes középkori elődjének tekinthetünk – kéri fel arra, hogy segítsen felderíteni egy, az apátságban történt különös halálesetet. Otrantói Adelmust, a fiatal kora ellenére is nagy tekintélynek örvendő miniatúrafestőt egyik reggel a kecskepásztor holtan találta az Aedificium keleti őrbástyája alatti meredély tövében. Viharos éjszakán történt a tragédia, meg sem lehetett állapítani, a szerencsétlen vajon melyik ablakból zuhant ki. Gyanúra adott okot viszont az, hogy másnap egyetlen nyitva hagyott ablakot sem találtak, ráadásul az ablakok olyan magasságban vannak, hogy azokon képtelenség véletlenül kiesni. Vilmos a tőle elvárt tapintattal és ravaszsággal lát neki a nyomozáshoz, Adso segédletével. Hamarosan újabb halálesetek történnek. A nyomok az apátság féltve őrzött könyvtárába vezetnek, ahová Vilmos és Adso is csupán titokban tudnak bejutni. A szörnyű bűntények árnyékot vetnek az apátságra, amely pedig nagy horderejű eseménynek ad otthont: itt találkoznak a ferencesek és a pápaság képviselői, hogy teológiai vitát folytassanak Jézus szegénységéről. Ebben a látszólag egyszerűnek tűnő kérdésben támadt nézeteltérések ugyanis már-már az egyházszakadás rémével fenyegetnek. A bűntények miatt az apát úr végül a Szent Inkvizíció beavatkozását kéri. A kor egyik legkönyörtelenebb inkvizítora, Bernardo Gui érkezik az apátságba. Gui alaposabb tájékozódás nélkül eretnek összeesküvésként értékeli az eseményeket, a demokrácia álcája mögött ítélkezik, máglyákat állíttat. A máglyahalálra ítéltek egyike az a fiatal parasztlány, aki a szerelmet jelenti Adso számára…

2021.február 19-én 5 éve hunyt el UMBERTO ECO olasz író.

Világszerte becsült tudós volt már a hatvanas években is, a középkor jeles kutatója, a szemiotika professzora. Különösen kedvező visszhangot keltett A nyitott mű poétikája című könyve, ami után vendégtanárnak hívták a legjobb külföldi egyetemek, keresett előadó lett a nemzetközi tudományos konferenciákon.

De pusztán tudós munkálkodása okán a nevét a szűk szakmai körökön kívül a kutya se ismerné. A bestsellerek sikere titkának kutatásával foglalatoskodva aztán az jutott az eszébe, ha már ilyen jól kikutatta a könyvsiker titkát, a feltárt recept alapján maga is ír egyet. Sikerült a kísérlet, A rózsa neve című regényét nagyon jól fogadták az olvasók, lefordították vagy kéttucatnyi nyelvre - persze magyarra is -, majd ahogyan a bestsellerekkel általában lenni szokott, meg is filmesítették. Így lett az ismeretlen tudósból világhírű író, aki kedvet kapott a szépirodalomhoz, s miközben tudományos pályáját sem hagyta abba, kedvelt bestseller-szerző lett. Könyvei - köztük A Foucault-inga, a Baudolino, A tegnap szigete vagy a Loana hercegnő titokzatos tüze - természetesen magyarul is megjelent, a Hogyan írjunk szakdolgozatot? című kis könyve pedig olyan keresett a magyar diákok között is, hogy sosem lehet kapni.

Szépirodalmi sikerei dacára megőrizte tudós tekintélyét is, nem mintha érdekelték volna az ilyesfajta hívságok, benne volt minden jó tréfában. Egyszer például azzal döbbentette meg vaskalaposabb kollégáit, hogy rap-dalt írt egy énekesnő új lemezére. Saját lányainak mindenesetre tetszett. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Umberto Eco
  A rózsa neve
  Kiadó: Árkádia
  Kiadás éve: 1988
  Oldalszám: 662
  Kötés: Puhatáblás
  ISBN: 9633071097

  közepes állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  123974
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés