Új jelszó kérése
Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


A római lány - 110 éve született ALBERTO MORAVIA

ÚJ
használt, antikvár könyv
A római lány - 110 éve született ALBERTO MORAVIA
 • A római lány - 110 éve született ALBERTO MORAVIA
 • A római lány - 110 éve született ALBERTO MORAVIA
 • A római lány - 110 éve született ALBERTO MORAVIA
 • A római lány - 110 éve született ALBERTO MORAVIA
 • A római lány - 110 éve született ALBERTO MORAVIA
540 Ft

Vajon miért züllik utcalánnyá Adriana, aki gyarlóságában is csupa érzés, csupa szép emberi tulajdonság? Mert anyja a maga elrontott életének egész keserűségével erre neveli? Mert csalódik első nagy szerelmében, s úgy érzi, számára örökre elérhetetlen az egész valójával sóvárgott családi élet? Mert észreveszi a kiáltó ellentétet a gazdagok ragyogó világa s a maga szegényes élete között? Mert úgy érzi, könnyebb az élet az utcán, mint a varrógép mellett? Vagy egyszerűen a lelke mélyén lappangó rossz hajlamoknak enged? Moravia regénye azért kitűnő, mert nem egyetlen okkal magyarázza hőse bukását: aprólékos gonddal elemzi, hogy roncsolja egy fiatal lélek rostjait a bűnös társadalom ezerféle mérge.

2017. november 28-án 110 éve született ALBERTO MORAVIA olasz író. Tizenkilencéves korában kezdett írni, s amint később bevallotta, az első világháború utáni évek értékválságában úgy döntött, a szexszel fog foglalkozni műveiben. Az 1929-ben megjelent Közönyösök című első igazi regénye már kellőképpen "felforgatónak" bizonyult, s meg is alapozta fenegyerek hírnevét. Ennek később szeretett volna meg is felelni, s ezen törekvés jegyében alkotta remekműveit, A római lány, Az asszony meg a lánya és A megvetés című, nálunk is népszerű regényeit. Mivel stílusa szerint a realista írók közé sorolta az irodalomtudomány, joggal merült fel sokakban, milyen személyes tapasztalatok birtokában írta erotikus sorait. Egy interjúban végül aztán megvallotta, hogy a szex alapvető fontosságú az életében, sőt azt is beismerte, hogy egyszerre két nőt is tud szeretni. Ügyelt is arra, hogy nimbusza e téren ne szenvedjen csorbát, sosem felejtette el hangsúlyozni, hogy "kétségkívül létezik plátói szerelem is, de ez nem az én műfajom". Tehetsége mindenesetre e téren is lenyűgöző volt, nyolcvanéves korában például egy harmincéves nőt vett feleségül, és Carmen vallotta magát szerencsésebbnek. (Kalendárium Press)

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Alberto Moravia
  A római lány
  A világirodalom remekei
  Kiadó: Európa
  Kiadás éve: 1971
  Oldalszám: 376

  kifogástalan állapotú antikvár könyv

 • Cikkszám
  160630
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés