Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


A római lány - 110 éve született ALBERTO MORAVIA

ÚJ
használt, antikvár könyv
A római lány - 110 éve született ALBERTO MORAVIA
 • A római lány - 110 éve született ALBERTO MORAVIA
 • A római lány - 110 éve született ALBERTO MORAVIA
 • A római lány - 110 éve született ALBERTO MORAVIA
540 Ft

Vajon miért züllik utcalánnyá Adriana, aki gyarlóságában is csupa érzés, csupa szép emberi tulajdonság? Mert anyja a maga elrontott életének egész keserűségével erre neveli? Mert csalódik első nagy szerelmében, s úgy érzi, számára örökre elérhetetlen az egész valójával sóvárgott családi élet? Mert észreveszi a kiáltó ellentétet a gazdagok ragyogó világa s a maga szegényes élete között? Mert úgy érzi, könnyebb az élet az utcán, mint a varrógép mellett? Vagy egyszerűen a lelke mélyén lappangó rossz hajlamoknak enged? Moravia regénye azért kitűnő, mert nem egyetlen okkal magyarázza hőse bukását: aprólékos gonddal elemzi, hogy roncsolja egy fiatal lélek rostjait a bűnös társadalom ezerféle mérge.

2017. november 28-án 110 éve született ALBERTO MORAVIA olasz író. Tizenkilencéves korában kezdett írni, s amint később bevallotta, az első világháború utáni évek értékválságában úgy döntött, a szexszel fog foglalkozni műveiben. Az 1929-ben megjelent Közönyösök című első igazi regénye már kellőképpen "felforgatónak" bizonyult, s meg is alapozta fenegyerek hírnevét. Ennek később szeretett volna meg is felelni, s ezen törekvés jegyében alkotta remekműveit, A római lány, Az asszony meg a lánya és A megvetés című, nálunk is népszerű regényeit. Mivel stílusa szerint a realista írók közé sorolta az irodalomtudomány, joggal merült fel sokakban, milyen személyes tapasztalatok birtokában írta erotikus sorait. Egy interjúban végül aztán megvallotta, hogy a szex alapvető fontosságú az életében, sőt azt is beismerte, hogy egyszerre két nőt is tud szeretni. Ügyelt is arra, hogy nimbusza e téren ne szenvedjen csorbát, sosem felejtette el hangsúlyozni, hogy "kétségkívül létezik plátói szerelem is, de ez nem az én műfajom". Tehetsége mindenesetre e téren is lenyűgöző volt, nyolcvanéves korában például egy harmincéves nőt vett feleségül, és Carmen vallotta magát szerencsésebbnek. (Kalendárium Press)

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Alberto Moravia
  A római lány
  A világirodalom remekei
  Kiadó: Európa
  Kiadás éve: 1971
  Oldalszám: 376

  kifogástalan állapotú antikvár könyv

 • Cikkszám
  160630
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés