Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


A remény ablaka - 85 éve született JÓKAI ANNA

-25%
ÚJ
A remény ablaka - 85 éve született JÓKAI ANNA
 • A remény ablaka - 85 éve született JÓKAI ANNA
 • A remény ablaka - 85 éve született JÓKAI ANNA
 • A remény ablaka - 85 éve született JÓKAI ANNA
3 500 Ft
Akció: 2 625 Ft
Kezdete: 2017.11.23   A készlet erejéig!

A remény ablaka a Manréza-füzetek „beszélgető” sorozat legújabb, 12. tagja, azon trilógia második része, melyben Jókai Anna a hit-remény-szeretet kérdését járja körül. Első könyvében (Szeretet szigetek, 2008) Ternyák Csaba egri érsekkel és Sajgó Szabolcs SJ teológussal beszélgetett. Az írónő ezúttal az említett kérdéskör egy másik fontos területéről, a reményről folytat mélyreható eszmecserét Kozma Imre atyával együtt.

A kötet központi témája a remény. Remény az élet teljes területén: ebből adódóan számtalan, a mai, gondolkodó embert érintő kérdésről esik szó. Hányadán áll a darabjaira szakított Magyarország nemzetiségeinek, kisebbségeinek együttélése, Közép-Európa népeinek egymás közöttisége? A közösségek szűkebb körét vizsgálva eljutunk a családhoz: a nemzedékek egymáshoz való viszonyához, a nevelés, az iskolák szerepéhez. Miért eleve elhibázott kollektív bűnösségről beszélni? Hogyan lehetett a kommunizmusban Isten hű szolgája maradni? Godot itt van-e közöttünk? És egyáltalán: mi a remény? A beszélgetéseket függelékként egészítik ki Jókai Anna fantasztikus erejű imái (Ima az emberiséghez; A magzat imája) és Kozma Imre atya elmés prédikációi (A szíven szúrt világ feltámadásra vár, Minden- napi kenyerünk - és a jóllét)

2017. november 24-én 85 éve született JÓKAI ANNA írónő. îrói vénáját már kisiskolás korában felfedezték, érett és egyéni fogalmazásaival kirítt kortársai közül, s ez hamar az irodalom felé terelgette. De akkoriban nem lehetett célként kitűzni, hogy valaki író lesz, így gimnáziumba iratkozott, már az egyetemre kacsintgatva. Ám sajnos a felvételin politikai fejtegetésekbe bocsájtkozott, és a Rákosi korszakban ez nem volt jó ajánlólevél. Nem is vették fel, így annak ellenére, hogy a számokat sosem szerette igazán, könyvelő lett, s csak évek múlva tudott bejutni az ELTE-re, ahol magyar-történelem szakos tanári diplomát szerzett. Aztán évekig előbb általános iskolában, majd a Vörösmarty Gimnáziumban tanított, és csak szabadidejében foglalkozott írással. Ehhez képest nagyszerű regényekkel tört be az irodalomba, az 1970-ben megjelent Tartozik és követel nagy siker lett, s már a hetedik kötete jelent meg, amikor a József Attila-díj birtokában abbahagyta a tanítást, és csak az írásnak szentelte magát. Sok népszerű regényt írt, nehéz közülük párat kiemelni, de A reimsi angyal, a Jákob lajtorjája, A feladat, a Szegény Sudár Anna és a Ne féljetek! mindenképpen említést érdemel. A Kossuth-díjjal is kitüntetett írónő az irodalmi és a közéletben is szerepet vállalt, egy időben ő volt a Magyar îrószövetség elnöke. Idén nyáron hunyt el.(Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Jókai Anna, Kozma Imre
  A remény ablaka
  Manréza füzetek 12.
  Kiadó: Éghajlat Könyvkiadó
  Kiadás éve: 2013
  Oldalszám: 209
  ISBN: 9789639862524

 • Cikkszám
  318191
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés