Új jelszó kérése
Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


A remény ablaka - 85 éve született JÓKAI ANNA

-25%
ÚJ
A remény ablaka - 85 éve született JÓKAI ANNA
 • A remény ablaka - 85 éve született JÓKAI ANNA
 • A remény ablaka - 85 éve született JÓKAI ANNA
 • A remény ablaka - 85 éve született JÓKAI ANNA
3 500 Ft
Akció: 2 625 Ft
Kezdete: 2017.11.23   A készlet erejéig!

A remény ablaka a Manréza-füzetek „beszélgető” sorozat legújabb, 12. tagja, azon trilógia második része, melyben Jókai Anna a hit-remény-szeretet kérdését járja körül. Első könyvében (Szeretet szigetek, 2008) Ternyák Csaba egri érsekkel és Sajgó Szabolcs SJ teológussal beszélgetett. Az írónő ezúttal az említett kérdéskör egy másik fontos területéről, a reményről folytat mélyreható eszmecserét Kozma Imre atyával együtt.

A kötet központi témája a remény. Remény az élet teljes területén: ebből adódóan számtalan, a mai, gondolkodó embert érintő kérdésről esik szó. Hányadán áll a darabjaira szakított Magyarország nemzetiségeinek, kisebbségeinek együttélése, Közép-Európa népeinek egymás közöttisége? A közösségek szűkebb körét vizsgálva eljutunk a családhoz: a nemzedékek egymáshoz való viszonyához, a nevelés, az iskolák szerepéhez. Miért eleve elhibázott kollektív bűnösségről beszélni? Hogyan lehetett a kommunizmusban Isten hű szolgája maradni? Godot itt van-e közöttünk? És egyáltalán: mi a remény? A beszélgetéseket függelékként egészítik ki Jókai Anna fantasztikus erejű imái (Ima az emberiséghez; A magzat imája) és Kozma Imre atya elmés prédikációi (A szíven szúrt világ feltámadásra vár, Minden- napi kenyerünk - és a jóllét)

2017. november 24-én 85 éve született JÓKAI ANNA írónő. îrói vénáját már kisiskolás korában felfedezték, érett és egyéni fogalmazásaival kirítt kortársai közül, s ez hamar az irodalom felé terelgette. De akkoriban nem lehetett célként kitűzni, hogy valaki író lesz, így gimnáziumba iratkozott, már az egyetemre kacsintgatva. Ám sajnos a felvételin politikai fejtegetésekbe bocsájtkozott, és a Rákosi korszakban ez nem volt jó ajánlólevél. Nem is vették fel, így annak ellenére, hogy a számokat sosem szerette igazán, könyvelő lett, s csak évek múlva tudott bejutni az ELTE-re, ahol magyar-történelem szakos tanári diplomát szerzett. Aztán évekig előbb általános iskolában, majd a Vörösmarty Gimnáziumban tanított, és csak szabadidejében foglalkozott írással. Ehhez képest nagyszerű regényekkel tört be az irodalomba, az 1970-ben megjelent Tartozik és követel nagy siker lett, s már a hetedik kötete jelent meg, amikor a József Attila-díj birtokában abbahagyta a tanítást, és csak az írásnak szentelte magát. Sok népszerű regényt írt, nehéz közülük párat kiemelni, de A reimsi angyal, a Jákob lajtorjája, A feladat, a Szegény Sudár Anna és a Ne féljetek! mindenképpen említést érdemel. A Kossuth-díjjal is kitüntetett írónő az irodalmi és a közéletben is szerepet vállalt, egy időben ő volt a Magyar îrószövetség elnöke. Idén nyáron hunyt el.(Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Jókai Anna, Kozma Imre
  A remény ablaka
  Manréza füzetek 12.
  Kiadó: Éghajlat Könyvkiadó
  Kiadás éve: 2013
  Oldalszám: 209
  ISBN: 9789639862524

 • Cikkszám
  318191
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés