Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


A régi Budapest - 40 éve hunyt el FÉJA GÉZA

-25%
ÚJ
A régi Budapest - 40 éve hunyt el FÉJA GÉZA
 • A régi Budapest - 40 éve hunyt el FÉJA GÉZA
2 990 Ft
Akció: 2 243 Ft
Kezdete: 2018.08.08   A készlet erejéig!

Féja Gézát a köztudat falukutatóként, a Viharsarok írójaként tartja számon, s munkásságának zöme valóban az ország lakosságának akkor még többségét kitevő parasztság helyzetéről és világáról szól. E kötet írásai azonban bizonyítják, hogy más társadalmi rétegek, így a munkások, a nagyváros szegényeinek, kistisztviselőinek életével, sorskérdéseivel szemben sem volt közömbös. Átérezte gondjaikat, és elsősorban ezeket fogalmazta meg riportjaiban. Kereste felemelkedésük és polgárosodásuk útjának lehetőségét, magyarságtudatuk erősítését kívánta a fokozódó idegen befolyásokkal szemben. Így szólt erről: "Nem cselekedhetünk eleget a falu és a nép érdekében, a népi kérdést sohasem szabad levennünk a napirendről. De ugyanakkor nem szabad megfeledkeznünk a magyar városról sem." A régi Budapest írásai először jelennek meg könyv alakban.

2018. augusztus 14-én 40 éve hunyt el FÉJA GÉZA író, szociográfus, a falukutató mozgalom egyik atyja. Amint egy méltatója írta róla: "Egyik fő kezdeményezője volt a falukutató mozgalomnak, amely megteremtette a magyarság új és lelkiismeretesebb szemléletét". Híres irodalmi szociográfiája, a Viharsarok 1937-ben jelent meg, és hitet tett benne a parasztság melletti életre szóló elkötelezettségéről. Azt vallotta, hogy vissza kell adni a földet a parasztnak, mert különben elvész a magyar, el az ország, a nemzet, amelynek jövője a parasztság sorsa. Megdöbbentően aktuális gondolatok ma is. Féja költő is volt és kiváló irodalomkritikus. Sokat írt kortársairól, Tamási Áronról és Illyés Gyuláról, ő fedezte fel Szabó Pált és Sinka Istvánt. (KalPress)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Féja Géza
  A régi Budapest
  Kiadó: Noran Libro
  Kiadás éve: 2018
  Oldalszám: 208
  ISBN: 9786155761591

 • Cikkszám
  468549
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés