Új jelszó kérése
Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


A régi Budapest - 40 éve hunyt el FÉJA GÉZA

-25%
ÚJ
A régi Budapest - 40 éve hunyt el FÉJA GÉZA
 • A régi Budapest - 40 éve hunyt el FÉJA GÉZA
2 990 Ft
Akció: 2 243 Ft
Kezdete: 2018.08.08   A készlet erejéig!

Féja Gézát a köztudat falukutatóként, a Viharsarok írójaként tartja számon, s munkásságának zöme valóban az ország lakosságának akkor még többségét kitevő parasztság helyzetéről és világáról szól. E kötet írásai azonban bizonyítják, hogy más társadalmi rétegek, így a munkások, a nagyváros szegényeinek, kistisztviselőinek életével, sorskérdéseivel szemben sem volt közömbös. Átérezte gondjaikat, és elsősorban ezeket fogalmazta meg riportjaiban. Kereste felemelkedésük és polgárosodásuk útjának lehetőségét, magyarságtudatuk erősítését kívánta a fokozódó idegen befolyásokkal szemben. Így szólt erről: "Nem cselekedhetünk eleget a falu és a nép érdekében, a népi kérdést sohasem szabad levennünk a napirendről. De ugyanakkor nem szabad megfeledkeznünk a magyar városról sem." A régi Budapest írásai először jelennek meg könyv alakban.

2018. augusztus 14-én 40 éve hunyt el FÉJA GÉZA író, szociográfus, a falukutató mozgalom egyik atyja. Amint egy méltatója írta róla: "Egyik fő kezdeményezője volt a falukutató mozgalomnak, amely megteremtette a magyarság új és lelkiismeretesebb szemléletét". Híres irodalmi szociográfiája, a Viharsarok 1937-ben jelent meg, és hitet tett benne a parasztság melletti életre szóló elkötelezettségéről. Azt vallotta, hogy vissza kell adni a földet a parasztnak, mert különben elvész a magyar, el az ország, a nemzet, amelynek jövője a parasztság sorsa. Megdöbbentően aktuális gondolatok ma is. Féja költő is volt és kiváló irodalomkritikus. Sokat írt kortársairól, Tamási Áronról és Illyés Gyuláról, ő fedezte fel Szabó Pált és Sinka Istvánt. (KalPress)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Féja Géza
  A régi Budapest
  Kiadó: Noran Libro
  Kiadás éve: 2018
  Oldalszám: 208
  ISBN: 9786155761591

 • Cikkszám
  468549
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés