Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


A polgárháború - 2060 éve halt meg JULIUS CAESAR

ÚJ
Raktárkészlet: 0 db
A polgárháború - 2060 éve halt meg JULIUS CAESAR
 • A polgárháború - 2060 éve halt meg JULIUS CAESAR
 • A polgárháború - 2060 éve halt meg JULIUS CAESAR
 • A polgárháború - 2060 éve halt meg JULIUS CAESAR
990 Ft
Nincs raktáron

"...egy államférfi-hadvezér szólal meg kétezer év távlatából. Nem szépíró, kenyere nem a jelzők megválogatása, a szóhangulat árnyalása, nem is az emberi lélek kutatása vagy a társadalom rajza. Szerzőnk katona volt és politikus, egy világbirodalom alapítója és ura, aki - mellesleg - írt is. Különös, szinte egyedülálló írói sors: azt írta le, amit maga átélt, elvégzett - ami önmagában még nem ritkaság -, de tevékenysége milliók életét formálta, ezrek halálát okozta, új vonalakat rajzolt az ismert világ térképére, szóval egy darab történelem volt."

2017. március 15-én 2060 éve halt meg JULIUS CAESAR római államférfi és hadvezér. A világtörténelem egyik leghíresebb főszereplője volt, aki tulajdonképpen az első római császárnak tekinthető - bár "hivatalosan ez a megtiszteletés Augustust illeti -, nem véletlen, hogy maga a császár szó is az ő nevéből származik. Kiváló hadvezér volt, s A gall háború és A polgárháború című művében be is számolt az eseményekről, művei rendkívül becses forrásmunkák. Bölcs államférfi volt, kivételes képességeinek azonban sok irigye akadt. Azzal a váddal, hogy egyeduralomra tör, összeesküvést szőttek ellene, s Krisztus előtt 44. március idusán meggyilkolták. Sorsa azóta is foglalkoztatja a művészeket. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Iulius Caesar
  A polgárháború
  Fordította: Ürögdi György
  Kiadó: Lectum
  Kiadás éve: 2003
  Oldalszám: 193
  ISBN: 963-86258-3-x

  kifogástalan állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  0 db
  Cikkszám
  600640
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés