Új jelszó kérése
Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


A polgárháború - 2060 éve halt meg JULIUS CAESAR

ÚJ
Raktárkészlet: 1 db
A polgárháború - 2060 éve halt meg JULIUS CAESAR
 • A polgárháború - 2060 éve halt meg JULIUS CAESAR
 • A polgárháború - 2060 éve halt meg JULIUS CAESAR
 • A polgárháború - 2060 éve halt meg JULIUS CAESAR
990 Ft

"...egy államférfi-hadvezér szólal meg kétezer év távlatából. Nem szépíró, kenyere nem a jelzők megválogatása, a szóhangulat árnyalása, nem is az emberi lélek kutatása vagy a társadalom rajza. Szerzőnk katona volt és politikus, egy világbirodalom alapítója és ura, aki - mellesleg - írt is. Különös, szinte egyedülálló írói sors: azt írta le, amit maga átélt, elvégzett - ami önmagában még nem ritkaság -, de tevékenysége milliók életét formálta, ezrek halálát okozta, új vonalakat rajzolt az ismert világ térképére, szóval egy darab történelem volt."

2017. március 15-én 2060 éve halt meg JULIUS CAESAR római államférfi és hadvezér. A világtörténelem egyik leghíresebb főszereplője volt, aki tulajdonképpen az első római császárnak tekinthető - bár "hivatalosan ez a megtiszteletés Augustust illeti -, nem véletlen, hogy maga a császár szó is az ő nevéből származik. Kiváló hadvezér volt, s A gall háború és A polgárháború című művében be is számolt az eseményekről, művei rendkívül becses forrásmunkák. Bölcs államférfi volt, kivételes képességeinek azonban sok irigye akadt. Azzal a váddal, hogy egyeduralomra tör, összeesküvést szőttek ellene, s Krisztus előtt 44. március idusán meggyilkolták. Sorsa azóta is foglalkoztatja a művészeket. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Iulius Caesar
  A polgárháború
  Fordította: Ürögdi György
  Kiadó: Lectum
  Kiadás éve: 2003
  Oldalszám: 193
  ISBN: 963-86258-3-x

  kifogástalan állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  600640
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés