Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


A per - 95 éve hunyt el FRANZ KAFKA

-25%
ÚJ
A per - 95 éve hunyt el FRANZ KAFKA
 • A per - 95 éve hunyt el FRANZ KAFKA
1 299 Ft
Akció: 974 Ft
Kezdete: 2019.05.30   A készlet erejéig!

A világ a maga korában igen sikeres írónak számító Max Brod nevezetes „árulásának” köszönhetően ismerhette meg az életében csak néhány novellát publikáló Franz Kafka (1883–1924) regényeit. Brod – barátja végakaratával mit sem törődve – ahelyett, hogy megsemmisítette volna Kafka hátramaradt kéziratait, sorra kiadatta azokat, elsőként az 1914-ben született A pert. Az idő igazolta Brod döntését: ezt az immár százéves regényt az irodalomtörténet a 20. század legfontosabb művei közé sorolja.

A Josef K. bizarr kálváriáját – (alaptalan) megvádolását, elítélését és kivégzését – elmesélő könyv Kafka legismertebb műve, amelyet többek között Orson Welles is megfilmesített. A félelmetesen kiszámíthatatlan, egészen groteszk módon fellépő rejtélyes hatóságoknak kiszolgáltatott, eleinte a becsületéért, később pedig már a puszta életéért küzdő kisember tragikus történetét – sajnos – sokan a magukénak érezhették a totalitárius rendszereket hosszú ideig elszenvedni kényszerülő Közép- és Kelet-Európában.

Kafka emblematikus regénye most Győrffy Miklós új fordításában kerül a könyvesboltokba és – reményeink szerint – a Helikon Zsebkönyvtár sorozat hűséges vásárlóinak könyvespolcaira.

2019. június 3-án 95 éve hunyt el FRANZ KAFKA német író. Prágában született, németül írt, s a XX. század egyik legjelentősebb prózai újítója volt. Legismertebb műveiben - A per, A kastély - a valóság hatásait növelte abszurddá; szuggesztív, egyben álomszerű műveinek hősei rendszerint elbuknak az elidegenedett világban. Stílusa hideg, szenvtelen, aprólékosan pontos és kimunkált. Életműve - különösen a II. világháború utáni évtizedekben - rendkívüli hatást váltott ki. Jelentős Az átváltozás című elbeszéléskötete, valamint naplója és levelei. (KalPress)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Franz Kafka
  A per
  Kiadó: Helikon
  Kiadás éve: 2019
  Oldalszám: 295 
  ISBN: 9789634793342

   

 • Cikkszám
  983866
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés