Új jelszó kérése
Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


A per - 135 éve született FRANZ KAFKA

-25%
ÚJ
A per - 135 éve született FRANZ KAFKA
 • A per - 135 éve született FRANZ KAFKA
999 Ft
Akció: 749 Ft
Kezdete: 2018.07.02   A készlet erejéig!

A világ a maga korában igen sikeres írónak számító Max Brod nevezetes „árulásának” köszönhetően ismerhette meg az életében csak néhány novellát publikáló Franz Kafka (1883–1924) regényeit. Brod – barátja végakaratával mit sem törődve – ahelyett, hogy megsemmisítette volna Kafka hátramaradt kéziratait, sorra kiadatta azokat, elsőként az 1914-ben született A pert. Az idő igazolta Brod döntését: ezt az immár százéves regényt az irodalomtörténet a 20. század legfontosabb művei közé sorolja.

A Josef K. bizarr kálváriáját – (alaptalan) megvádolását, elítélését és kivégzését – elmesélő könyv Kafka legismertebb műve, amelyet többek között Orson Welles is megfilmesített. A félelmetesen kiszámíthatatlan, egészen groteszk módon fellépő rejtélyes hatóságoknak kiszolgáltatott, eleinte a becsületéért, később pedig már a puszta életéért küzdő kisember tragikus történetét – sajnos – sokan a magukénak érezhették a totalitárius rendszereket hosszú ideig elszenvedni kényszerülő Közép- és Kelet-Európában.

Kafka emblematikus regénye most Győrffy Miklós új fordításában kerül a könyvesboltokba és – reményeink szerint – a Helikon Zsebkönyvtár sorozat hűséges vásárlóinak könyvespolcaira.

2018. július 3-án 135 éve született FRANZ KAFKA német író. Prágában született, németül írt, s a XX. század egyik legjelentősebb prózai újítója volt. Legismertebb műveiben - A per, A kastély - a valóság hatásait növelte abszurddá; szuggesztív, egyben álomszerű műveinek hősei rendszerint elbuknak az elidegenedett világban. Stílusa hideg, szenvtelen, aprólékosan pontos és kimunkált. Életműve - különösen a II. világháború utáni évtizedekben - rendkívüli hatást váltott ki. Jelentős Az átváltozás című elbeszéléskötete, valamint naplója és levelei. (KalPress)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Franz Kafka
  A per
  Kiadó: Helikon
  Kiadás éve: 2015
  Oldalszám: 298
  ISBN: 9789632275291

 • Cikkszám
  689832
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés