Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


A párviadal - 95 éves JOHN LUKACS

-25%
ÚJ
A párviadal - 95 éves JOHN LUKACS
 • A párviadal - 95 éves JOHN LUKACS
 • A párviadal - 95 éves JOHN LUKACS
3 999 Ft
Akció: 2 999 Ft
Kezdete: 2019.01.29   A készlet erejéig!

John Lukacs (Lukács János, 1924- ) Széchenyi-nagydíjas történészprofesszor 1946 óta az Egyesült Államokban él, műveit angol nyelven írja. A párviadal az egyik legismertebb, számos nyelvre lefordított könyve. Arról a küzdelemről szól, amely Hitler és Churchill között zajlott 1940. május 10. és július 31. között - vagyis attól a naptól fogva, amikor Churchill Nagy-Britannia miniszterelnöke lett, Hitler pedig megkezdte villámháborúját, majd alig hat hét alatt bekebelezte jóformán a teljes kontinentális Európát. Így kezdődött a "párviadal" a két államférfi között, akiknek a kezében volt akkor a nyugati civilizáció sorsa.

A szerző korábban kimerítetlen forrásokra támaszkodva írja le az eseményeket, és ebben a könyvében is felcsillantja kivételesen vonzó elbeszélőtehetségét. Nem éri be a történelmi tények feldolgozásával: alapos és részletes elemzést nyújt mind Churchill, mind Hitler személyiségéről és pszichológiájáról. A "Függelék"-ben pedig John Lukacsnak a magyar kiadás számára magyar nyelven írt esszéi olvashatók, "Hitler és Magyarország", illetve "Churchill és Magyarország" címmel.

2019. január 31-én 95 éves JOHN LUKACS magyar származású amerikai történész, egyetemi professzor, mintegy negyedszáz jelentős könyv szerzője, amelyek közül sok magyarul is megjelent.

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • John Lukacs
  A párviadal
  Kiadó: Európa
  Kiadás éve: 2018
  Oldalszám: 360
  ISBN: 9789634059417

 • Cikkszám
  392374
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés