Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


A nyestfiak - 140 éve született MIHAIL SADOVEANU

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
A nyestfiak - 140 éve született MIHAIL SADOVEANU
 • A nyestfiak - 140 éve született MIHAIL SADOVEANU
 • A nyestfiak - 140 éve született MIHAIL SADOVEANU
570 Ft

Mihail Sadoveanu történelmi regényei közül a legjelentősebb A Nyestfiak. 1935-ben adta ki a trilógia első kötetét, 1943-ban a harmadikat. A romantikus kalandokban bővelkedő, keletiesen pazar költőiségű regény a nagy moldvai fejedelem, Stefan cel Mare korát és alakját ábrázolja. A moldvai fejedelemség Stefan cel Mare idejében élte fénykorát: a csaknem ötven esztendeig (1457-1504) uralkodó Stefan kiépíti a fejedelmi hatalmat, nagymértékben függetleníti magát Mátyás királytól és a lengyel királyságtól, és élethalálharcot vív a terjeszkedő török hatalom ellen. Ennek a szinte folytonos háborúnak egyik történelmi jelentőségű állomása volt a regényben festői színekkel megírt, a moldvai Vaslui térségében megvívott győzelmes ütközet (1475).

2020. november 5-én 140 éve született MIHAIL SADOVEANU román író. A XX. századi román irodalom egyik legjelentősebb alakja, a realista próza mestere volt. Rendkívül gazdag életművet hagyott hátra: több mint száz kötete jelent meg, regények, elbeszélések, publicisztikák, sok közülük magyarul is olvasható.

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Mihail Sadoveanu
  A nyestfiak
  Kiadó: Európa
  Kiadás éve: 1978
  Oldalszám: 792
  Kötés: Keménytáblás
  ISBN: 9630709988

  kifogástalan állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  384722
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés