Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


A nő varázsa - 140 éve született KRÚDY GYULA

-25%
ÚJ
A nő varázsa - 140 éve született KRÚDY GYULA
 • A nő varázsa - 140 éve született KRÚDY GYULA
2 950 Ft
Akció: 2 213 Ft
Kezdete: 2018.10.20   A készlet erejéig!

"Szerelmes vagyok, mint egy ifjú, aki csodálatosnak, mámorítónak érzi a nők illatát, különös zenét hall minden asszonyhangban, megbolondult egy meleg kézfogástól, és napokig elgondolkozik a női hajszálak göndörödésén."

Krúdy Gyula vallomásai nőkhöz és nőkről: szerelmes levelek, történetek a női és a férfi lélek titkairól, a nők és udvarlóik leleményességéről, szenvedélyről, szerelemről, ábrándokról.

A könyv az Alinea Kiadó Krúdy-sorozatának újabb tagjaként – a Gasztrohangulatok, a Pest-budai hangulatok és a Régi Magyarország folytatásaként – jelenik meg. Az író több mint negyven elbeszélését és cikkét tartalmazza: az Első szerelem, A Jólányhoz, A kegyes hercegnőhöz, a Szerenád, a Leányszöktetés, A régi asszony varázsa, a Dal arról a bizonyos szőke művésznőről, a Pásztoróra és további Krúdy-írások.

2018. október 21-én 140 éve született Nyíregyházán KRÚDY GYULA író. Egész élete legendás történetek sorozata, ő volt az éjszakák kóbor lovagja, állandó vendég a lóversenyen és a kártyaszalonokban - de nem is kell sorolni, aki olvasta könyveit, úgyis tudja. De nincs mit csodálkozni rajta, "családi örökség" volt nála kalandor természete, talán kevesen tudják, hogy nagyapjának testvére, Krúdy Kálmán híres betyár volt, aki ha megjelent a losonci vásárban, a "formás, fehér lábú menyecskék" szaladtak szerteszét, mint "a megriasztott récék". A Szindbád-lelkû írónak persze imponált őse duhaj természete, ő is igazi életmûvész volt, szeretett enni, inni, imádta a nőket, jó példa, hogy amikor évekig a Royal Szállóban lakott, elszerette a szállodaigazgató feleségét, miközben viszonyt folytatott az asszony lányával is. Kétszer nősült, s rettentő testi erejének nagy hasznát vette a puha ágyakban folytatott kemény csatái során, szerelmei nem is panaszkodtak az ellátásra soha. Jellemző világlátására, hogy amikor egy ifjú filosz a mûvészet hivatásáról faggatta, ő a kocsmaasztal mellett szépen kifejtette neki; "Még ma is élnek emberek, akik nem tudják, hogy a székelygulyásba nem színhús, hanem csontos húsdarabkák valók". És hát valljuk meg, igaza volt, ezek a valóban fontos dolgok az életben. îrásai konyhamûvészeti alapmunkák, leírásaiból pedig pontosan rekonstruálni lehet a korabeli divatot. Barátai legendákat meséltek róla, képes volt egy álló nap egyfolytában enni és inni, de ha kellett, dolgozni is. A végletek embere volt, társaságban hol egész éjjel hallgatott, hol reggelig be nem állt a szája. Ha szabad ilyet állítani, stílusos volt a halála is, halottas ágyánál gyertyák égtek, a villanyt ugyanis - mivel nem fizette a számlát - már korábban kikapcsolták. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Krúdy Gyula
  A nő varázsa
  Első szerelem, A Jólányhoz, Selyemszoknya, Asszonyszöktetés, Ábrándok és más történetek
  Kiadó: Alinea Fontes
  Kiadás éve: 2014
  Oldalszám: 216
  ISBN: 9786155303524

 • Cikkszám
  466049
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés