Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


A nap szerelmese / Aranyecset (antikvár) - 55 éve hunyt el DALLOS SÁNDOR

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 3 db
A nap szerelmese / Aranyecset (antikvár) - 55 éve hunyt el DALLOS SÁNDOR
 • A nap szerelmese / Aranyecset (antikvár) - 55 éve hunyt el DALLOS SÁNDOR
 • A nap szerelmese / Aranyecset (antikvár) - 55 éve hunyt el DALLOS SÁNDOR
1 790 Ft

A nap szerelmese Munkácsy Mihály regényes életrajzának első kötete, mely a nagy magyar festő fiatalságának éveit, pályakezdésének viszontagságait mutatja be az asztalosinasságtól a művész düsseldorfi tartózkodásáig.

A regény valóság és fantázia elemeinek ötvözete, mégis hitelesen kelti életre a festő emberi és művészi egyéniségét, valamint a kor hangulatát, a XIX. század végi magyar Alföld világát, a polgárosodó főváros forgatagát, a bécsi festőiskolát.

Kivételes bepillantást nyújt a fiatal művész szerelmi életének és betegségeinek történetébe, s abba a lelki-szellemi folyamatba, amelynek során végül megtalálja a kulcsot a művészet legmélyebb, legbensőbb rétegeihez, saját művészetének megéréséhez és kiteljesedéséhez.

Dallos Sándor könyve egyszerre ismeretterjesztő mű, és színes, olvasmányos regény, amely generációkon keresztül megőrizte frissességét és vonzerejét.

Az Aranyecset Munkácsy Mihály regényes életrajzának második kötete, amelyben az író a művész párizsi éveit mutatja be; a siker, a beérkezés éveit, örömeit és gyötrelmét, s a betegség okozta művészi és emberi hanyatlást.

Dallos Sándor teljes részletességgel avatja be az olvasót a festő életének minden mozzanatába. Magánéletének intim részleteit éppúgy megismerhetjük, mint fizikailag és szellemileg egyaránt kemény munkáját. Végigkövethetjük egy-egy kép születését, a modellek felkutatásától kezdve a színek kikeverésén és a vázlatok készítésén át a "csoda" létrejöttéig. Az olvasó úgy érzi, hogy ott áll a műteremben, és a szeme láttára születik meg a mű.

A két regényből egy mozgalmas, romantikus és drámai életutat ismerhet meg az olvasó, melynek hatására alig várja, hogy a festő műveivel találkozzon, és újra meg újra megcsodálhassa azokat.

2019. március 10-én 55 éve hunyt el DALLOS SÁNDOR író. Bár regényeket és elbeszéléseket is írt, legismertebb könyve Munkácsy Mihály kétrészes életregénye, A nap szerelmese és az Aranyecset. Jól sikerültek filmforgatókönyvei is, az ő műve a Szabó Pál regényéből készült Talpalatnyi föld és a Semmelweiss, amelyért 1951-ben József Attila-díjat kapott.

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Dallos Sándor
  A nap szerelmese / Aranyecset
  Kiadó: Szépirodalmi
  Kiadás éve: 1973
  Oldalszám: 1038
  Kötés: Keménytáblás

  Dallos Sándor
  A nap szerelmese / Aranyecset
  Kiadó: Szépirodalmi
  Kiadás éve: 1967
  Oldalszám: 1104

  jó állapotú antikvár könyvek

 • Raktárkészlet
  3 db
  Cikkszám
  299889
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés