Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


A minőség jegyében - 120 éve született NÉMETH LÁSZLÓ

-25%
ÚJ
A minőség jegyében - 120 éve született NÉMETH LÁSZLÓ
 • A minőség jegyében - 120 éve született NÉMETH LÁSZLÓ
3 500 Ft
Akció: 2 625 Ft
Kezdete: 2021.04.17   A készlet erejéig!

"Mit adott nekem Németh László? A legtöbbet, amit szellemi és etikai vonatkozásban ember embernek adhat: példát és ösztönzést. Példát arra, hogy századunk kibogozhatatlannak tetsző szellemi káoszában is van értelme és lehetősége a teremtő küzdelemnek. Példát arra, hogy alázattal és lelkiismerettel szüntelenül átgondolva a megtett utat, olykor szomorú tapasztalatok ellenére is reménykedő hittel és töretlenül kell építenünk a jövőt. Lenyűgöz érdeklődésének széles horizontja, eredményeinek mindig eleven és elgondolkodtató biztonsága, mélysége. Németh László mindig együtt gondolkodni, együtt töprengeni hív, s amiről gondolkodik, az mindig mindnyájunk ügye, vagy legalábbis annak kellene lennie. A pedagógus hite és segítő szándéka sugárzik rám minden sorából, ezt éreztem kézfogásából is: a nagy szellem munkára, nevelésre hívó ösztönzését" - olvashatjuk a kötet bevezető írásában.

2021. április 18-án 120 éve született Nagybányán NÉMETH LÁSZLÓ író

A magyar irodalom egyik legműveltebb alkotója volt, szinte minden humán tudományhoz kiválóan értett, ha nem szépirodalommal foglalkozik, lehetett volna tudós filozófus, esztéta, nyelvész, néprajzkutató vagy történész is. De érdekelték a természettudományok is, ezért orvos lett - sőt, fogorvosi képesítést is szerzett -, s lelkesen gyakorolta hivatását. Pályakezdő orvosként dolgozott akkor is, amikor 24 évesen megnyerte a Nyugat novellapályázatát, pedig nem is szeretett novellát írni. Drámát annál inkább, s értett is hozzá, a Husz János, a Széchenyi, a Galilei, Az áruló, a II. József, A két Bolyai és a VII. Gergely című műve irodalmunk féltett kincse. Regényei is jól sikerültek, különösen a Gyász, az Iszony, az Égető Eszter és az Irgalom lett nagy siker. Egyszóval lett volna oka az önfeledt boldogságra, de nem volt az soha. Életét ugyanis szörnyű halálfélelemben élte le, súlyos hipochonder volt, s fokozta a bajt, hogy orvosként egész más szemmel vizsgálta szervezetét. Nap mint nap más és más halálos kórt diagnosztizált magán, s rettegve várta, felébred-e másnap. És szegénynek sajnos - illetve szerencsére - sokáig kellett szenvednie emiatt, hiszen voltaképpen jó egészségben 74 évet élt. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Görömbei András
  A minőség jegyében
  Írások Németh Lászlóról
  Kiadó: Nap Kiadó
  Kiadás éve: 2020
  Oldalszám: 237
  ISBN: 9789633321591

 • Cikkszám
  725332
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés